MOŽE DOBITI 40 GODINA ZATVORA

Podignuta optužnica protiv Chiare Pašić i djevojčice (14) za stravično ubojstvo djeteta u Puli


Tomislav Kukec
14.08.2017.15:05
Podignuta optužnica protiv Chiare Pašić i djevojčice (14) za stravično ubojstvo djeteta u Puli
Goran Sebelic / CROPIX

sažeto

TUžiteljstvo majku i djevojčicu tereti za najteži oblik kaznenog djela - teško ubojstvo


Tomislav Kukec
14.08.2017.15:05

Gotovo tri mjeseca nakon strašnog čedomorstva koje je zaprepastilo Hrvatsku, Županijsko državno odvjetništvo u Puli podignulo je optužnicu protiv Chiare Pašić (32) i maloljetnice (14) zbog teškog ubojstva trogodišnjeg Chiarinog djeteta. 

ŽDO je priopćilo da se majku tereti za kazneno djelo teškog ubojstva. Riječ je o najtežoj kvalifikaciji ubojstva koja se primjenjuje pri najtežim slučajevima, a minimalna zatvorska kazna je deset godina, dok može ići i do dugotrajnog zatvora - u pravilu 40 godina. Za maloljetnicu se također traže maloljetničke sankcije koje također, s obzirom da se radi o teškom ubojstvu, ne bi trebale biti u trajanju ispod deset godina. 

"Okrivljenice se tereti da su 23. svibnja 2017. zajedno i dogovorno, u stanu na adresi Akvilejski prilaz u Puli; u nakani da usmrte trogodišnje dijete; ugušile ga, a zatim mrtvo tijelo odnijele do obale mora bivše vojarne Vallelunga i tamo ga bacile u more. Sudu je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv obje okrivljenice zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 3. ZKP-a)", priopćilo je pulsko tužiteljstvo.

ubojstvo

crna kronika

Pula

optužnica

Chiara Pašić

Chiara Rojnić

ubojstvo djeteta

čedomorstvo

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter