ide mu, u životu ide mu...

Počasne titule zagrebačkom gradonačelniku pljušte sa svih strana, počasni Bandić širi se i izvan Zagreba


Valerija Bebek
29.03.2019.18:00
Počasne titule zagrebačkom gradonačelniku pljušte sa svih strana, počasni Bandić širi se i izvan Zagreba
Damjan Tadić / CROPIX

sažeto

Milan Bandić postao je počasni građanin Đurđevca u tom su gradu ponosni što su mu prvi dodijelili takvu titulu


Valerija Bebek
29.03.2019.18:00

U posljednje vrijeme može se reći da zagrebačkom gradonačelniku cvjetaju ruže na svim profesionalnim poljima. Od toga da je u Saboru od mršavog Matije Gupca postao pravi veleposjednik mandatara pa do ostvarenja svih strateških i za grad neophodnih infrastruktura. Poput najnovijeg kipa dr. Franje Tuđmanu kojeg ni vlastiti sin nije prepoznao.

Jedino što bi Milanu Bandiću moglo pomutiti taj prosperitet ugleda je mogućnost da mu Sveučilište u Zagrebu ipak ne da obećani počasni doktorat. Ali neće Bandić ostati obrukan, jer bez obzira na epilog sa zagrebačkim počasnim doktoratom on je postao počasni građanin Đurđevca.

"Čast nam je da smo prvi grad koji je gosp. Bandića imenovala počasnim građaninom. Smatramo da svi oni svojim djelima i odnosom prema gradu i građanina doprinose boljitku grada trebaju dobiti ovakva priznanja", kazao je predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković.

Facebook/Milan Bandić

Navodi kako je Bandić dugo prijatelj grada Đurđevca, od 2007. kad je prvi put prisustvovao 'Legendi o Picokima'. Uz to zaslužan je za suradnju glavnog grada i Đurđevačkog Muzeja.

"Ne smijemo zaboraviti ni na promociju naših gastro-eno proizvoda koji su prisutni u Zagrebu jer smo naišli na njegovo razumijevanje. Godinama dolazi u naš grad, pomaže djeci s poteškoćama, riječ je o odnosu koji s punim pravom daje da gospodina Bandića možemo smatrati našim sugrađaninom", zaključio je Lacković.

Iako Đurđevac možda ne zvuči 'hoch' kao počasni doktor Glazbene akademije Sveučilišta u Zagrebu, kako se kaže bolje vrabac u ruci... a možda Milan dobije i goluba s grane.

Milan Bandić

Đurđevac

počasni doktorat

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter