Ma kako to?

Pobjednik osebujne nagradne igre HNS-a 'Provedi dan s Vrdoljakom' željno iščekuje provesti jedan dan s njime, ali kaže nam da ga ignoriraju


Valerija Bebek
18.02.2019.16:00
Pobjednik osebujne nagradne igre HNS-a 'Provedi dan s Vrdoljakom' željno iščekuje provesti jedan dan s njime, ali kaže nam da ga ignoriraju
Privatna arhiva

sažeto

Još od prosinca, kada je Ikotiću postalo jasno da je pobijedio na natječaju, čeka da mu se jave organizatori nagradne igre


Valerija Bebek
18.02.2019.16:00

Sigurno se sjećate one osebujne nagradne igre osječkog ogranka Mladih HNS-a. Kada su tražili od svog članstva "da na fotografijama pokažu mjesta koja su im zanimljiva, na kojima provode slobodno vrijeme, uz koja ih vežu lijepe uspomene". Sasvim ok natječaj, simpatičan čak. Pozivaju mlade da svojim fotografijama slikaju grad i napišu nekoliko emotivnih riječi za opis.

Ono što je osebujno u cijeloj priči je nagrada naime desetoro najboljih trebalo je osvojiti dnevno druženje s Ivanom Vrdoljakom. Jedan od sretnika čija je fotografija imala najviše lajkova je i Bela Ikotić, međutim, kako je otkrio u razgovoru za 100posto do 'preuzimanja' nagrade još nije došlo.

"Ja sam član HNS-a već skoro 16 godina, ali sam isto tako i kritičar bilo kojeg vodstva, a pogotovo Vrdoljakovog. Mi se znamo jako dugo vremena i ovo je moja provokacija prema njemu i njegovim ulizicama", ističe na početku razgovora Ikotić naglašavajući da je za njega sve to bila zezancija.

Privatna arhiva

Njegova fotografija je selfie u čijem se kadru vide Vladimir Šeks i Branimir Glavaš u razgovoru za stolom. "Fotka je nastala u Hrvatskom narodnom kazalištu 2017. tijekom jedne svečanosti. Na javnom mjestu je u jednom trenutku sumirana desetogodišnja politika grada Osijeka pa čak i Hrvatske. Kao da se ništa nije dogodilo", kazao je Bela Ikotić.

Kada je vidio tekst za natječaj objavljen na FB stranicama HNS-ove mladeži, kaže od početka mu je sve izgledalo kao 'pucanje u nogu i loš marketing'. "Zato sam se i upustio u to sve, da ih zezam, a i morao sam fotku iskoristiti", kazao je Osječanin.

Radi ostvarivanja prve nagrade, javio se organizatorima, bilo je to 11. prosinca prošle godine. "Hvala Bela! Kad se i ostali jave, kontaktirat ćemo Vas. Pozdrav. To su mi odgovorili, a to se još nije dogodilo", kazao nam je.

Sada nije siguran hoće li to ikada i napraviti. "Nadao sam se da ćemo prošetati nekim od mnoštva parkova koje Osijek ima, sjesti na sladoled, pričati o svemu...", zaključio je Ikotić.

Osijek

HNS

Ivan Vrdoljak

foto natječaj

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter