NIJE VALJDA TO REKLA

'Po drhtavom rukopisu znate da se čovjek potrudio, da mu je stalo i odmah je Vladi stalo da se problem riješi'


Mia Peretić
06.03.2018.22:50
'Po drhtavom rukopisu znate da se čovjek potrudio, da mu je stalo i odmah je Vladi stalo da se problem riješi'
Screenshot:RTL

sažeto

Glasnogovornica Vlade otkrila je pomalo neobičan kriterij po kojem Vlada zaključuje kome pomoći


Mia Peretić
06.03.2018.22:50

Glasnogovornica Vlade Sunčana Glavak, gostujući u RTL-ovoj emisiji, govorila je o građanima koji se pismenim putem obraćaju Vladi za pomoć i rekla da je u mandatu premijera Plenkovića pristiglo 6395 službenih podnesaka upućenih predsjedniku Vlade, koji ih onda osobno pogleda ili ih se distribuira na lokalna ministarstva.

Građani u raznim situacijama, najčešće onim krajnjega očaja, pišu o stvarima koje ih muče i s kojima ne mogu izaći na kraj, a najviše pisama stiže kada u Saboru bude lud dan.

U pismima bude svega:"Ima ponekad i hejtanja", kaže Glavak i nastavlja o pomalo upitnom kriteriju po kojem Vlada procjenjuje kome treba pomoći: "U svakom slučaju, naše mišljenje je da, ako netko piše Vladi, ako vi otvorite jedno pismo, ako vidite jedan drhtavi rukopis, znači da se čovjek potrudio, da mu je stalo, da ima problem i tada je i Vladi stalo da se taj problem riješi", objasnila je glasnogovornica. 

No, osim po drhtavom rukopisu, kako u tom moru pisama prepoznati kome prvom treba pomoći?

"Pa mislim da je to već uhodana praksa, da ljudi koji rade u vladinim odjelima ili službama vrlo dobro znaju kada je nešto provokacija ili je netko s nekom drugom namjerom, osim da mu se pomogne, uputio pismo", zaključuje Glavak. 

Vlada RH

pisma

Sunčana Glavak

građani

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter