nedopustivo ponašanje

Plenković zbog napada na novinara isključio požeškog gradonačelnika iz kampanje


Ružica Matić
12.05.2017.16:55
Plenković zbog napada na novinara isključio požeškog gradonačelnika iz kampanje
CROPIX

sažeto

Gradonačelnik i kandidat HDZ-a je novinara Mirkovića pritisnuo uza zid i udario njegovom glavom o zid, nakon čega ga je udarcima nogom izgurao iz gradske vijećnice


Ružica Matić
12.05.2017.16:55

Premijer Andrej Plenković najoštrije je osudio fizički napad na novinara Mladena Mirkovića i ocijenio da je takvo ponašanje nedopustivo. Od stranačkog kolege, požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića, zatražio da se ispriča i trenutno povuče iz kampanje za lokalne izbore.

Požeški gradonačelnik u petak je u gradskoj vijećnici napao novinara 034 Portala Mladena Mirkovića koji je završio na obradi u bolnici, a cijeli slučaj istražuje i policija.

"Prije svega najoštrije osuđujem taj potez. Mislim da je on krajnje neprimjeren. Neovisno o razlozima ili bilo kakvom trenutku slabosti, da tako kažem. To je nedopustivo i tako nešto se ne smije dogoditi", rekao je Plenković u Varaždinu, gdje je dao podršku kandidatima HDZ-a za predstojeće lokalne izbore.

Premijer i predsjednik HDZ-a razgovarao je sa stranačkim kolegom te zatražio da se Neferović ispriča novinaru te trenutno povuče iz kampanje.

"Razgovarao sam s njim i zatražio sam da se trenutno povuče iz kampanje za lokalne izbore u kojima je on, istina, kandidat za dožupana, ali da više u aktivnostima kampanje ne sudjeluje i da se ispriča za napad koji je apsolutno neprimjeren", dodao je Plenković.

Do incidenta je došlo na konferenciji za novinare sazvanoj radi dodjeljivanja priznanja najboljoj medicinskoj sestri. Novinar Mladen Mirković došao je na navedenu konferenciju ranije te je ostao sam s gradonačelnikom, a tom prilikom je došlo do napada u prostoru gradske vijećnice.

Gradonačelnik je Mirkovića pritisnuo uza zid te udario njegovom glavom o zid, nakon čega ga je udarcima nogom izgurao iz gradske vijećnice. Tada je Mirković umalo pao niz stepenice, dok su za vrijeme incidenta zaposlenice vikale gradonačelniku da to ne čini.

Mladen Mirković je rekao kako mu je uz udarce Neferović prijetio smrću, kako njemu, tako i cijeloj redakciji 034 portala.

"Kako sam se mogao obraniti kad ja imam jedva 60 kilograma, a on bar 100. Nisam se ni snašao, već sam bio na stepeništu. Bojao sam se da ću razbiti skupocjenu opremu", rekao je novinar. 

napad

novinar

Požega

gradonačelnik

Vedran Neferović

Mladen Mirković

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter