THIS IS THE END

Plenković razriješio i zadnjeg Mostovog ministra u Vladi


Sandra Pudja
28.04.2017.14:35
Plenković razriješio i zadnjeg Mostovog ministra u Vladi
Tomislav Kristo / CROPIX

sažeto

Petrov je najavio da će Mostovi ministri dati ostavke, ali premijer ih je očito odlučio preteći. Razriješeni su i svi Mostovi državni tajnici


Sandra Pudja
28.04.2017.14:35

Vlada RH u petak se riješila svih Mostovih ministara. Slijedi priopćenje kojim su to objavili javnosti.

"Predsjednik Vlade Andrej Plenković donio Rješenje o razrješenju potpredsjednika Vlade i ministra uprave Ivana Kovačića

Danas je održan telefonski razgovor predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i potpredsjednika Vlade i ministra uprave Ivana Kovačića. U tom je razgovoru Ivan Kovačić zatražio da ga se razriješi njegove dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra uprave, s obzirom na promijenjene  političke okolnosti.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, na temelju članka 110. stavka 1. Ustava Republike Hrvatske (Narodne novine, br. 85/10 – pročišćeni tekst i 5/14 – Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske), donio je Rješenje o razrješenju potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra uprave dr.sc. Ivana Kovačića. Ovo Rješenje stupa na snagu danom donošenja".

Također, vlada je održala telefonsku sjednicu.

Razriješeni su državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova Lidija Pelivan Stipetić, državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova Stjepan Lončarica, državna tajnica u Ministarstvu pravosuđa Maja Grubišin, državna tajnica u Ministarstvu pravosuđa Sanja Mišević, državna tajnica u Ministarstvu uprave Marina Pinjagić Telak, državni tajnik u Ministarstvu uprave doc. dr. sc. Mihovil Škarica, državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Ružica Vukovac, državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Ante Čikotić, državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Željko Bigović te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Marijan Lalić.

Novi tajnici već odabrani

Bernard Gršić imenovan je državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, a istovremeno je, radi odlaska na novu dužnost razriješen dužnosti pomoćnika ministra uprave.

Doc. dr. sc. Robert Kopal imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Dario Nekić imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu uprave.

Slijedom odluka donesenih na telefonskoj sjednici, predsjednik Vlade Andrej Plenković odredio je doc.dr.sc. Roberta Kopala, državnog tajnika u Ministarstvu unutarnjih poslova, da obavi primopredaju i preuzme sve poslove iz djelokruga Ministarstva unutarnjih poslova od dosadašnjeg ministra Vlahe Orepića, te da predstavlja Ministarstvo i upravlja njegovim radom do imenovanja novog ministra.

Državnog tajnika u Ministarstvu uprave Daria Nekića odredio je da obavi primopredaju i preuzme sve poslove iz djelokruga Ministarstva uprave od dosadašnjeg ministra Ivana Kovačića, te da predstavlja Ministarstvo i upravlja njegovim radom do imenovanja novog ministra.

Državnog tajnika u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Marija Šiljega odredio je da obavi primopredaju i preuzme sve poslove iz djelokruga Ministarstva zaštite okoliša i energetike od dosadašnjeg ministra Slavena Dobrovića, te da predstavlja Ministarstvo i upravlja njegovim radom do imenovanja novog ministra.

Državnog tajnika u Ministarstvu pravosuđa dr.sc. Kristiana Turkalja odredio je da obavi primopredaju i preuzme sve poslove iz djelokruga Ministarstva pravosuđa od dosadašnjeg ministra Ante Šprlje, te da predstavlja Ministarstvo i upravlja njegovim radom do imenovanja novog ministra", objavili su iz Vlade

Ranije se znalo da je Vlada održala telefonsku sjednicu na kojoj je oko podne smijenila potpredsjednika Vlade i ministra uprave Ivana Kovačića te još 10 Mostovih državnih tajnika. Božo Petrov dao je izjavu za medije u kojoj je najavio da će se Mostovi ministri povući iz Vlade. Izjavu pronađite OVDJE.

Andrej Plenković

Vlada RH

Most nezavisnih lista

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter