MEDIJSKI INTERESANTAN PREMIJER

Foto: Plenković posjetio bazu zračnih snaga pa se pentrao po kanaderima i mahao iz pilotske kabine


Tomislav Kukec
21.07.2017.14:45
Foto: Plenković posjetio bazu zračnih snaga pa se pentrao po kanaderima i mahao iz pilotske kabine
Luka Gerlanc / Cropix

sažeto

Premijer je prilikom posjeta bazi imao manjih poteškoća pri izlasku iz kanadera, ali sve je dobro prošlo


Tomislav Kukec
21.07.2017.14:45

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u pratnji jesam-nisam ministra obrane Damira Krstičevića te načelnika Glavnog stožera OSRH Mirkom Šundovom obišao je danas 93. zrakoplovnu bazu u Zemuniku gdje se družio s hrabrim pripadnicima Oružanih snaga koji su gasili požare u Dalmaciji. 

Luka Gerlanc / Cropix

Umorni vojnici, piloti kanadera koji su danima podnosili neviđene napore kako bi Split obranili od "medijski interesantnog" požara, postrojili su se u stavu mirno pred premijerom u vojarni, koji im se obratio prigodnim riječima.

Došao sam prije svega iskazati poštovanje hrvatskim pilotima i hrvatskom zrakoplovstvu, reći hvala za sve što rade. Njihova požrtvovnost vidljiva je svakoga dana. To su brojni sati leta, koliko sam vidio, piloti su 36 dana u ovoj godini proveli u zrakoplovima. Ta požrtvovnost i angažiranost odražavaju domoljublje hrvatskih pilota i vojnika. I na tome im zahvaljujem", rekao je Plenković, a prenosi HINA. 

Potom je za uvažene goste organiziran i obilazak vojarne koja je glavna baza hrvatskih protupožarnih zračnih snaga. Premijer Plenković poželio je vidjeti kako izgleda unutrašnjost pilotske kabine protupožarnog zrakoplova, pa se zavukao u nju i s pilotskog mjesta mahao pilotima i novinarima. 

Luka Gerlanc / Cropix

Sa fotografija koje je tamo napravio naš fotoreporter, vidi se da je premijer imao manjih poteškoća prilikom izlaska iz kanadera, ali se uspio isčupati iz te situacije.

Luka Gerlanc / Cropix

Tako se nije ponovio slučaj njegovog kolege iz diplomatskih dana Zorana Milanovića koji je svojedobno htio dokazati muškost pa je skakao s vojnog oklopnog vozila i pao na leđa.

Luka Gerlanc / Cropix

Andrej Plenković

Vlada RH

MORH

Damir Krstičević

premijer

kanaderi

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter