obračun superteškaša: premijer vs. milijarder

Plenković odgovara Todoriću: On je došao Vladi, a ne Vlada njemu


Ružica Matić
27.09.2017.11:30
Plenković odgovara Todoriću: On je došao Vladi, a ne Vlada njemu
CROPIX

sažeto

Za hrvatsku Vladu je važno da nema nikakvih zamjena teza, ističe Plenković


Ružica Matić
27.09.2017.11:30

Premijer Andrej Plenković komentirao je na najnoviji blog Ivice Todorića, u kojem je oštro napao Vladu RH i povjerenika za Agrokor Antu Ramljaka te ustvrdio da lažu i obmanjuju javnost. Istaknuo je kako se Ivica Todorić obratio Vladi, a ne obrnuto.

"Što se tiče Agrokora, za hrvatsku Vladu je važno da nema nikakvih zamjena teza. Ono što je bitno i na što treba podsjetiti, uz svu recikliranu hrpu infrormacija koja se sublimira zadnjih nekoliko dana, je da je Ivica Todorić došao do Vlade, a ne Vlada do Todorića", rekao je Plenković nakon sjednice Kluba HDZ-a u Hrvatskom saboru.

Podsjetio je kako se kompanija prije šest mjeseci našla u poziciji da praktički ide u stečaj. Došlo je do blokade, nije bilo opskrbe dućana.

Vlada je tada reagirala doslovno u zadnji trenutak, podsjetio je Plenković i poručio da je reakcijom Vlade, posebnim zakonom o društvima od sistemskog značaja, ne samo omogućeno normalno funkcioniranje kompanije, proces njenog restrukturiranja, "facilitiranje procesa nagodbe s vjerovnicima", nego i stabilnost hrvatske ekonomije, hrvatskog financijskog sustava i u krajnjoj liniji uspješnost najbolje turističke sezone, piše Hina.

Andrej Plenković

Agrokor

Ivica Todorić

Vlada RH

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter