HRVATI OPSJEDNUTI FETIŠIMA

Plaćaju 400 kuna da robuju gospodaricama, obožavaju ženska stopala, dovode partnere svojim ženama: 'Kad mi je priuštila zadovoljstvo da je gledam s drugim srce mi je iskočilo'


Daniel Radman
13.08.2019.21:00
Plaćaju 400 kuna da robuju gospodaricama, obožavaju ženska stopala, dovode partnere svojim ženama: 'Kad mi je priuštila zadovoljstvo da je gledam s drugim srce mi je iskočilo'
Profimedia

sažeto

Donosimo iskustva Hrvata s najučestalijim fetišima, navodno je svaki treći u jednom trenutku života eksperimentirao 


Daniel Radman
13.08.2019.21:00

Fetišizam je, pojašnjavaju psihijatri, vrsta parafilije, pojednostavljeno rečeno riječ je o poremećaju seksualnog izbora ili poriva. Fetišista uzbuđuju predmeti ili dijelovi tijela koji nemaju seksualnu konotaciju, neki će se 'paliti' na posve određenu odjeću (cipele, korzete, mrežaste čarape...), druge će uzbuđivati vrsta materijala (koža, lateks...), treći će osjetiti veliko seksualno uzbuđenje pogledom dijelove tijela, recimo stopala, koje 'običnog čovjeka' ostavljaju ravnodušnim.

Koliko su Hrvata fetišisti? U svakom slučaju veći su nego što se to čini. Postoje neke procjene koje govore da je jedan posto čovječanstva ima parafilijske sklonosti (to bi značilo da je u Hrvatskoj takvih oko 40.000), druge pak tvrde da je jedna od tri osobe u jednom trenutku eksperimentirala s nekim oblikom parafilije. Ono gdje postoji sloga, većina su muškarci, čak 20 puta ih je više nego žena, a svaki drugi je oženjen.

Najpopularnije je obožavanje stopala?

Profimedia

Ako to provjerimo u praksi, pa onda bacimo oko na princip ponude i potražnje u oglasima u kojima se nudi 'neobičan seks', očito je da ima dosta onih koji uzbuđenje traže 'drugim kanalima'. U moru oglasa, primjerice, jedni od prisutnijih su i oni koji nude obožavanje stopala, 'foot fetish'. Tako gospođa iz Splita obožavateljima stopala nudi svoje usluge koje cijeni 300 kuna za pola sata, a 500 kuna za sat vremena obožavanja. Kontaktirali smo je, pa nam je objasnila na koji način obožavatelji njezinih stopala uživaju.

''Ja ti nogu stavim u krilo, pa se ti poslužiš koliko god hoćeš i koliko ti triba", odgovorila je, pa dodala kako je klijentu na izbor želi li uživati u bosim nogama, čarapama, štiklama...

Naravno, ne treba takvu vrstu uživanja tražiti samo među oglasima, postoje i parovi koji uživaju – ili uživa barem jedno od njih – na ovakav način. Potvrđuje mi to 33-godišnja Zagrepčanka koja je tijekom svojih 20-ih bila u vezi s muškarcem koji obožava stopala.

"Isprva mi to nije rekao, ali s vremenom, kako se naš odnos produbio, priznao mi je svoj fetiš. Bila sam prva osoba koja je to znala. Da im je priznao, frendovi bi ga, osobito u tim godinama, smatrali nenormalnim, a nije mala stvar reći to i djevojci s kojom si u vezi", priča mi.

"Preko interneta je našao jednu žensku s kojom je 'izgubio nevinost' na taj način, ali ga je brzo otpilila. Dosadilo joj je. Mene je njegovo priznanje začudilo, no voljela sam ga i htjela sam mu pružiti užitak. Čak sam ga i cijenila zbog hrabrosti."

'Foot job' na pola puta

Profimedia

Kako mi objašnjava, njezinog partnera palilo ga je poniženje. Lizao bi joj bosa stopala, masirao, ali nisu prešli u igrice koje će uključivati odnos između gospodara i roba.

"To mi je bilo odbojno, nisam baš uživala ni u tom njegovom 'blagom' osjećaju ponižavanja. Više mi je odgovaralo da se vratimo u normalu ili bar na pola puta, kad bi mu priuštila 'foot job'", kaže kroz smijeh.

Vezu su prekinuli zbog drugih razloga, no prizna mi da ne bi mogla biti s muškarcem koji ima izraženiji fetiš na stopala.

"O tome sam, jasno, čitala više, naravno da sam išla proguglati da se uvjerim i ja je li normalan(smijeh), a kad čujem da ima onih koji obožavaju znojna stopala okrene mi se u želucu."

Robovanje u slobodno vrijeme

Profimedia

Prema oglasima, popularne su i domine, a u u svoje gotovo redovno usluge podrazumijevaju uriniranje po svojim robovima. I to ima svoju cijenu, da bi postali robovi ljudi plaćaju i 400 kuna za sat. No, s internetom i specijaliziranim stranicama, robovima je sve lakše pronaći svoju gospodaricu.

Što ih uzbuđuje zapravo i kako to izgleda, opisao nam je u detalje 37-godišnji Zagrepčanin koji redovno ide na seanse sa svojom gospodaricom. Našli su se preko interneta na obostranu korist, ona uživa biti domina, on u ulozi roba.

"Kada se nađemo, stavi mi povodac za pse i tjera me da pužem i gmižem po hladnom podu podruma. Ližem njene visoke crne, kožne čizme sve dok se ne blistaju. Potom s njima gazi po mom licu, a ja stenjem od zadovoljstva. Bičuje me, a katkad uzme i jedan poveći dildo pa me zadovoljava s njim. Vrhunac naših seansi često bude kada ju molim da se pomokri po meni. Tada mi naredi da otpužem u kut i tada ju oralno zadovoljavam sve dok ne urinira. U tom trenutku i ja najčešće doživim bolestan, neopisiv orgazam", kaže mi s očitom dozom ushita.

Inače, izvan igrica 'sasvim je običan dečko iz kvarta', nema problema sa samopouzdanjem, ovakav način uživanja tek mu je ventil.

Brak začinili s drugim muškarcem

Profimedia

Čari interneta koriste i voajeri, a sve je više onih koji vole gledati svoje partnere s drugima. Nije to baš od jučer, nekada su se takvi oglasi mogli naći na stranicama kultne 'Erotike', a s modernom tehnologijom sada je puno lakše doći do dogovora.

Četrdesetdvogodišnji Zagrepčanin preko popularnog domaćeg servisa našao je partera svojoj supruzi. Kaže, već dugo je u njemu gorila želja da je gleda s drugim, no supruga nije bila zainteresirana.

"U tridesetima smo dobili djecu, posvetili smo se 'ozbiljnom životu'. Iskreno, njoj je opao libido pa je i bilo i neprimjereno da forsiram. Kad se vratila poslu, dobila je novu energiju i onda se sve poklopilo."

Otkrio nam je i kako je dobio želju za voajerizmom, bilo je to još prije braka. Tadašnja žena ga je prevarila s drugim, prebrodili su tu krizu, a svoj preljub mu je prepričala u detalje.

"Prvo sam prema tome imao osjetio blagu odbojnost, a s vremenom mi je taj film postao sve uzbudljiviji, da bi mi postao omiljena fantazija."

Kako je supruga postala boginja seksa?

Profimedia

Uglavnom, zajednički su otvorili profil, kaže da su pomno birali partnera, i na kraju su našli 27-godišnjaka. Kaže, važno im je bilo da postoji razlika u godinama, čisto da budu sigurni kako dolaze iz različitog kružoka. Mladiću je pak imponiralo da može biti s iskusnom ženom, a koja izgleda puno mlađe nego njezine vršnjakinje.

"Iznajmili smo kuću preko Airbnb-a, lijepo se sredila, ja sam joj birao odjeću, onako taman da ne pređe granicu vulgarnog a opet da bude izluđujuće provokativno. Tog dana sam je oralno zadovoljio, htio sam da ga još slađe iščekuje."

"Kad sam je vidio kako se ljubi s njime, pa spušta ruku dolje, poslije i usne, doživio sam erekciju kakvu ne pamtim. Izluđivalo me je kad sam vidio kako je zanosna, kako njega izluđuje... Kad mu je rekla da za kraj želi žestoki analni seks shvatio sam da sam u braku s boginjom seksa! On je poslije otišao, a mi smo se mazili i baš onako vodili ljubav. Nismo to ponovili, ne vrti nam se život oko seksa, no ako budemo raspoloženi, zašto ne?", zaključuje. 

Hrvatska

BDSM

fetiši

stopala

domina

voajerizam

rob

foot fetish

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter