video: nakon svega povlači se sa scene

Pjevačica je prijetila premijeru zmijama i prslukom bombaša samoubojice. Sad je u puno većim problemima, objavljene su njezine eksplicitne fotografije


Daniel Radman
06.11.2019.17:00
Pjevačica je prijetila premijeru zmijama i prslukom bombaša samoubojice. Sad je u puno većim problemima, objavljene su njezine eksplicitne fotografije
Profimedia

sažeto

Pakistanska pjevačica Rabi Pirzada privukla je pažnju koja je vrlo brzo prešla u nepoželjnu


Daniel Radman
06.11.2019.17:00

Ne treba posebno naglašavati koliko je nemilosrdna borba u show-businnesu i što su sve pjevači i pjevačice spremni učiniti da dobiju malo medijske pažnje. Ta zakonitost vrijedi u svim zemljama svijeta, od onih s razvijenim tržištem pa do onih koje smatramo egzotičnim.

Ono što je pakistanskoj pop zvjezdici u usponu, izvjesnoj Rabi Pirzadi, palo na pamet da objavi na društvenim prešlo je granice svakog ukusa.

Moji prijatelji će se gostiti s tobom

Djevojka je, inače, porijeklom iz Kašmira, regije oko koje se njezin Pakistan i Indija sukobljavaju desetljećima. U tom kontekstu postaje jasnije zašto joj je aktualni indijski premijer Narendra Modi najomraženija politička figura s obzirom da i sam igra na kartu rastućeg hinduističkog nacionalizma.

Okidač za objave bila je najava da će Indija ukinuti posebni status za Kašmir te je u rujnu napravila prvi poseban video posvećen Modiju. Na snimci Pirzada mazi zmije i pozira s krokodilom(!?) te poručuje indijskom predsjedniku da će mu njezini 'prijatelji reptili' biti poseban poklon.

"Pogledajte što sam mu pripremila. Spremi se da umreš u paklu. Moji prijatelji će se gostiti tobom", poručila je pjevačica.

Korak drugi - prsluk samoubojice

Već tada se našla u problemima. Video je navodno snimila u svom lokalu za uljepšavanje u Lahoreu te su lokalne vlasti pokrenule istragu zbog nezakonitog držanja divljih životinja. Prijetila joj je, osim novčane, i kazna od dvije godine zatvora.

Ni to je nije obeshrabrilo pa je mjesec dana poslije objavila fotografiju na kojoj pozira u prsluku bombaša samoubojice uz hashtag 'ModiHitler'.

Krivci, ipak, nisu hakeri

Koliko god da je htjela privući pažnju, sad joj se sve vratilo poput bumeranga. U kratkom vremenu i treći put je postala viralna, no ovaj put se radilo o njezinim eksplicitnim fotografijama. Iako su prve špekulacije išle u pravcu da se radi o odmazdi hakera, krivac je, čini se, njezin bivši dečko. Navodno je imao šifru njezinog clouda te je pustio kompromitirajuće fotografije.

Nakon svega, Pirzada je najavila povlačenje sa scene.

"Odustajem od showbizza. Neka mi Alah oprosti grijehe", kratko je poručila putem društvenih mreža.

pjevačica

prijetnja

Pakistan

kašmir

povlačenje

Modi

Rabi Pirzada

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter