foto: neobični 'napad' na avion

Piloti zrakoplova suočili su se s nesvakidašnjom 'prijetnjom' koja je let odgodila za čak tri sata. Na kraju su stvar spasili vatrogasci


Mia Peretić
18.09.2019.10:00
Piloti zrakoplova suočili su se s nesvakidašnjom 'prijetnjom' koja je let odgodila za čak tri sata. Na kraju su stvar spasili vatrogasci
Profimedia

sažeto

Avion je već kasnio zbog tehničkih problema, a onda su još došle i pčele


Mia Peretić
18.09.2019.10:00

Piloti zrakoplova kompanije Air India suočili su se s nesvakidašnjom "prijetnjom" koja je let odgodila za čak tri sata. Naime, roj pčela prilijepio se na treći prozor pilotske kabine zrakoplova koji je letio na relaciji Calcutta - Agartala.

Pokušali otvoriti vrata, pa našli roj pčela

Pčele je primijetilo kabinsko osoblje koje je pokušavalo otvoriti vrata kako bi članove delegacije iz Bangladeša pustili van iz aviona. Nakon što su ih zapazili, odlučili su da vrata ipak neće otvarati.

"Bilo je tehničkih problema zbog kojih je avion već kasnio 90 minuta, a onda još i pčele. Vatrogasci su došli i uklonili ih vodenim topovima. Avion je napokon poletjeo u 12:40, umjesto u 9:40", rekao je glasnogovornik kompanije.

Ministar i glumica tri sata zaglavili u avionu

Članovi delegacije iz Bangladeša, među kojima su bili i ministar komunikacija Hasan Mahmud, te glumica Rokeya Prachi, nisu bili oduševljeni činjenicom da su u  zatvorenom avionu morali prosijediti čitava tri sata, a neki su se bunili da im je osoblje Air Indie prešutjelo problem i neprofesionalno pristupilo cijeloj situaciji, piše Telegraph India.

Službenici kompanije su rekli kako su neki od članova delegacije željeli izaći iz aviona i sami organizirati putovanje do Agartale.

"Osoblje im je baš pokušavalo otvoriti vrata kada su primijetili pčele", rekao je jedan od zaposlenika.

U potrazi za košnicom

"U blizini nema velikog drveća. Pretražujemo hangare kako bi saznali ima li negdje kakva košnica", rekao je direktor zračne luke Kaushik Bhattacharya. U rujnu 2012. godine pčele su se smjestile na čak četiri zrakoplova Jet Airwaysa, a istog mjeseca let kompanije IndiGo odgođen je zbog pčela koje su se zalijepile na desno krilo aviona.

avion

let

odgoda

pčele

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter