NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ

Pilot u Australiji uključio autopilot, ubrzo se onesvijestio i u takvom stanju letio 40 minuta


100posto
12.05.2019.18:00
Pilot u Australiji uključio autopilot, ubrzo se onesvijestio i u takvom stanju letio 40 minuta
Profimedia

sažeto

Istragom je ustanovljeno da se pilot nije naspavao noć prije leta te da je samo jeo čokoladice, popio energetsko piće i malo vode


100posto
12.05.2019.18:00

Pilot u Australiji tijekom leta iz australskog grada Port Augusta prema gradu Parafield uključio je autopilot i ubrzo se onesvijestio te je u takvom stanju letio 40 minuta.

Australska kontrola leta primijetila je da se nešto događa nakon što je registrirala da pilot ne odgovara na njihove pozive. "Više puta smo ga pokušali kontaktirati, ali bezuspješno", izvijestili su iz Australskog ureda za sigurnost prometa (ATSB) koji je proveo istragu o cijelom slučaju.

Noć prije leta imao problema s nesanicom

Istragom je ustanovljeno da se pilot nije naspavao noć prije leta te da je samo jeo čokoladice, popio energetsko piće i malo vode.

100posto

"Pilot je rekao da je noć prije leta imao problema s nesanicom i da se oporavlja od blage prehlade. Na dan leta pilot nije doručkovao prije odlaska iz Parafielda u Port Augustu", navodi se njihovom prioćenju.

Onesvijestio se na visini od 5.500 metara

Dok je letio na visini od 5.500 metara pilot je osjetio jaku glavobolju i uključio autopilot te se ubrzo onesvijestio. Drugi avion koji je bio u blizini prijavio je da se s avionom koji je letio jugozapadno od Adelaidea nešto dešava.

Kad je pilot konačno došao svijesti vratio se na aerodrom pod pratnjom drugog aviona.

avion

Australija

autopilot

newsletter

Prijavite se na Newsletter