Stranka to sam ja

Pernaru ni prase nije bilo dovoljno da se vrati u Abecedu demokracije. Poprilično se pogubio pa po fejsu, siroti, ljude moli za savjete


Mia Mitrović
07.06.2019.10:40
Pernaru ni prase nije bilo dovoljno da se vrati u Abecedu demokracije. Poprilično se pogubio pa po fejsu, siroti, ljude moli za savjete
Profimedia

sažeto

Nakon Ante Starčevića i Milana Bandića, stranku koja se zove imenom njegovim sad ima i Pernar 


Mia Mitrović
07.06.2019.10:40

Nedavno održani izbori za europski parlament podarili su nam još jednog crnog labuda, odnosno crnog pilića, Kalimera - Ivana Pernara. U četvrtak je, vidno uzrujan u saborskom hodniku održao presicu u kojoj je sasuo podosta mizoginu paljbu na račun Sinčićeve žene i sive eminencije Živog zida, Vladimire Palfi da bi potom poput uvrijeđene šiparice poručio da izlazi iz stranke.

Na pitanje kamo dalje kazao je da nema potrebe da osniva svoju stranku već da će se učlaniti u Abecedu demokracije, stranku kojoj je svojim zastupničkim mandatom omogućio da iz proračuna dobije 764.000 kuna. U Abecedi demokracije Pernaru su pripremili prase, no do uvečer se predomislio. Tako im je to kad spremaju ražanj, a Pernar je još u šumi. Oko ponoći odlučio je da će ipak osnovati svoju stranku, a dao joj je i zbilja posebno ime.

Stranka to sam ja

"Mislio sam nazvati novu stranku "Stranka Ivana Pernara" (zbog prepoznatljivosti), tako je svojedobno Miro Cerar nazvao svoju stranku dok nije dobio puno ljudi u slovenskom parlamentu pa joj je kasnije promijenio ime na sličan način na koji je to učinio i Bandić (u stranku rada i solidarnosti). Što mislite o ideji? Biste li da se zove Lista ili Stranka?", objavio je Pernar sinoć na svom Facebooku.

Kasnije, usred noći dodao je još jednu objavu u kojoj optužuje glavni odbor Živog zida za nedemokratičnost. Zanimljivo je to sa Živim zidom, odnosno njihovim dojučerašnjim prvacima koji su najednom postali najljući kritičari nepravilnosti u stranci, a kada je sve štimalo, tiranija im nije smetala.

Tragikomična je sudbina Živog zida, antisistemske stranke koja propagira teorije zavjere o svjetskoj dominaciji sivih eminencija, a njome upravlja siva eminencija. Stranke koja pokreće referendum o prestanku financiranja stranaka iz proračuna, a jednu takvu Pernar svojim saborskim mandatom istovremeno financira.

Ressler i Vaso u jednoj osobi 

Prvaci Živog zida borili su se za bolji i pravedniji svijet u kojem neće biti robovanja novcu, a onda se očerupali oko par tisuća eura briselske plaće. Poučna je to zapravo priča.

Još jedna stvar posebno zabavlja u ovom slučaju. Na presici i u svojim statusima Pernar sada o Živom zidu iznosi sve ono na što novinari već godinama upozoravaju. Kada su stvari štimale, članstvo stranke sve one koji su pisali istinu o Živom zidu proglašavalo je stranim plaćenicima, reptilima i izdajnicima, a neki kolege pretrpjeli su svirepi medijski linč zbog izrečene istine. Pernar u svojim statusima sada potvrđuje da su bili u pravu.

Zeljko Puhovski/CROPIX

Ipak, bojimo se da sam u stranci koja nosi njegovo ime i nema baš prevelike šanse. Za njega bi bilo najbolje da se ponovno učlani u HDZ. Vrlo bi brzo napredovao jer u sebi ima ujedinjene kompetencije Karla Resslera i Vase Brkića. Poput Vase, sposoban je za rad na terenu i mobilizaciju članstva, a samo koju je godinu stariji od Karla Resslera, no jednako privlačan mladim biračima. 

Ivan Pernar

Živi zid

Stranka Ivana Pernara

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter