show program u saboru

Pernar zastupnicima čitao Bibliju i Matoša, Petrov rekao kako biramo prostitutke


Ružica Matić
09.06.2017.12:10
Pernar zastupnicima čitao Bibliju i Matoša, Petrov rekao kako biramo prostitutke
Damjan Tadic/CROPIX

sažeto

Sabor do kraja dana treba potvrditi sedam novih ministara koje predlaže premijer Andrej Plenković nakon HDZ-ova dogovora s HNS-om


Ružica Matić
09.06.2017.12:10

U Saboru, koji bi do kraja dana trebao potvrditi sedam novih ministara koje predlaže premijer Andrej Plenković nakon HDZ-ova dogovora s HNS-om, od ranog jutra bilo je burno. 

Klubovi zastupnika SDP-a, Mosta i Živog zida obrušili su se na koaliciju između HNS-a i HDZ-a. Predsjednik SDP-a Davor Bernardić upozorio je HNS da je prevario birače jer je prekršio ugovor s Narodnom koalicijom.

Šef Mosta Božo Petrov bio je vrlo oštar.

"Dragi građani, osjećate li se izdano? Politika je onakava kakvu je mi činimo, kakvu je biramo. Ako biramo prostitutke na izborima, onda će politika biti prostituka. Ako biramo poštene, onda će politika biti poštena. Ali što govori naš odabir? Tko smo mi ako biramo političke prostitutke? I to je ono što se građani Hrvatske trebaju svi pitati. I trebamo podvući crtu. Nismo svi isti, postoje pošteni, i postoje prostituke", rekao je Petrov u oštrom govoru.

Zastupnik Živog zida Ivan Pernar čitao je Bibliju i zastupnicima recitirao Antuna Gustava Matoša. 

"U Ivanu 8,44 Isus kaže da je Sotona lažac i otac laži, da u njemu nije bilo istine i da od početka nije stajao u istini. Moramo se pitati da li u ovom Saboru postoje ljudi koji su sustavno lagali i dan danas lažu i obmanjuju hrvatski narod? Koji nemaju srama, koji nemaju poštenja, časti i obraza.

U Ivanu 8,44 objašnjava se tko inspirira takve ljude, koji su njihovi motivi, da li su oni čestiti ili nisu. Biblijske vrijednosti su suprotne vrijednostima za koje se HNS zalaže.

Na žalost problem koji HNS ima nije samo teološke prirode nego je to elementarno ljudsko poštenje i zdrav razum kojem se vi protivite i sudbina vaša gledano iz perspektive biblije je užasna, a oni koji s vama rade savez da bi se dočepali vlasti na žalost nisu puno bolji od vas", napisao je Pernar na svojoj Facebook stranici. 

Sedam točaka za suradnju HDZ-a i HNS-a

HDZ je u petak na službenoj stranici objavio Platformu za suradnju HDZ-a i HNS-a u Vladi RH, koju su u petak ujutro potpisali predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i v.d. predsjednika HNS-a Predrag Štromar.

U sedam točaka navode političku stabilnost, snažno gospodarstvo, demografsku revitalizaciju Hrvatske i decentralizaciju, te regionalni i ruralni razvoj kao preduvjet ujednačenog razvoja Hrvatske, piše Hina.

"Aktivnosti Vlade moraju biti usmjerene na stvaranje preduvjeta za razvoj gospodarskog modela koji će poticati poslovanje malih i srednjih poduzeća te obiteljskih gospodarstava", stoji u platformi.

Stranke su potpisale kako su odlučne uložiti energiju u sveobuhvatno rješavanje demografskih izazova. Razvijat će pronatalitetnu populacijsku politiku, osnaživati obitelj i poduprijeti usklađivanje poslovnog i obiteljskog života.

"Potrebno je provesti preustroj pravosudnog sustava i završiti uspostavu koordiniranog sustava protiv eventualne ugroze Hrvatske", ističe se u Platformi za suradnju HDZ-a i HNS-a u Vladi RH u kojoj zaključuju da će  posebnu pozornost posvetiti odlučnoj borbi protiv korupcije i snažnoj kaznenoj politici.

Sedam Plenkovićevih ljudi

U Platformi piše i kako je očuvanje temeljnih vrijednosti i dosegnute razine ljudskih prava predstavljaju trajni zadatak Vlade, a potrebno je nastaviti s cjelovitom reformom obrazovanja, uključujući i kurikularnu reformu.

Premijer Andrej Plenković u četvrtak navečer nakon višesatne sjednice u sjedištu HDZ-a objavio je imena sedam kandidata za upražnjena ministarska mjesta. 

Predrag Štromar (HNS) postaje potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva, profesorica Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu Blaženka Divjak bit će ministrica znanosti, Davor Božinović (HDZ) ide na čelo MUP-a, Dražen Bošnjaković (HDZ) bit će ministar pravosuđa, Tomislav Ćorić (HDZ) ministar zaštite okoliša, Marko Pavić (HDZ) postaje ministar rada i mirovinskog sustava, a ministar uprave bit će Lovro Kušćević (HDZ).

Andrej Plenković

HDZ

HNS

Sabor

Ivan Pernar

Davor Bernardić

Vlada RH

Božo Petrov

preslagivanje

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter