drama na vrhuncu

Pernar je Palfi dao ultimatum, a tviteraši već smišljaju novo ime za stranku: 'Temeljni živi zid', 'Nosivi živi zid' jedan su od prijedloga


Mia Peretić
06.06.2019.09:05
Pernar je Palfi dao ultimatum, a tviteraši već smišljaju novo ime za stranku: 'Temeljni živi zid', 'Nosivi živi zid' jedan su od prijedloga
Ilustracija/Biljana Gaurina/CROPIX/Profimedia

sažeto

Donedavni trijumvirat Pernar - Palfi - Sinčić razbio se na frakcije, možda očekujemo barem dvije nove stranke


Mia Peretić
06.06.2019.09:05

Drama u Živom zidu ulazi u svoje veliko finale, sukob donedavno nerazdvojnih čelnika Ivana Pernara, Vladimire Palfi i Ivana Vilibora Sinčića poprimio je epske razmjere u kojima se miješaju elementi intrige i savezništva iz starorimskog carstva i dobrog starog obračuna, baš poput onih u kaubojskim filmovima.

Raspao se trijumvirat

Jer, donedavni trijumvirat Pernar - Palfi - Sinčić razbio se na frakcije, a Ivan Pernar Sinčićevoj je supruzi i navodnoj sivoj eminenciji koja strankom 'vedri i oblači' dao ultimatum da do 10 sati napusti stranku.

Sukobili se oko stolice u Europskom parlamentu, Pernar putem medija koje mrzi zaziva Sinčićev zdrav razum

Podsjetimo, sve je počelo kada je Sinčić najavio da će suspendirati kolegu Branimira Bunjca zbog sukoba oko odlaska u Europski parlament. Pernar je zatim stao na Bunjčevu stranu i sada na društvenim mrežama čak i putem toliko mrskih medija zaziva da se na Sinčića djeluje kako bi napravio razuman izbor. Kako je to zamislio, nije baš jasno.

Tviteraši već smišljaju novo ime za sve moguće frakcije

I dok se s jedne strane živozidaši zabavljaju vlastitim opstankom, s druge se strane njima zabavljaju akteri na društvenim mrežama. Naime, s obzirom da je raskol unutar stranke prisutan, jedino nam ostaje nagađati hoće li se nekim čudom sve zazidati ponovno. No, čini se da korisnici Twittera u to baš ne vjeruju pa su već krenuli smišljati nova imena za sve potencijalne nove stranke.

Živi zid

sukob

Pernar

palfi

sinčić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter