DOKLE IDE OVA HISTERIJA?

Panika u Samoboru: 'Policija, brzo dođite, ovdje su migranti! Gospođo, to su radnici tvrtke Mate Rimca'


Tomislav Kukec
07.11.2018.10:05
Panika u Samoboru: 'Policija, brzo dođite, ovdje su migranti! Gospođo, to su radnici tvrtke Mate Rimca'
Ranko Suvar / CROPIX

sažeto

Čini se da smo došli do točke u kojoj ljude prijavljujemo policiji samo zato što su druge boje kože


Tomislav Kukec
07.11.2018.10:05

Pitanje migrantske krize izazvalo je, kao što smo jučer pisali, epidemiju lažnih vijesti kojima je cilj javnost uvjeriti kako su izbjeglice s Bliskog Istoka ubojice s noževima u rukama, lopovi, silovatelji i zločinci. 

'Migrantska kriza' nadomak Zagreba

Posljedica je, očekivano, strah kod dijela javnosti koji se manifestira na najneobičnije načine. Svjedoči o tome i objava HRT-ove novinarke Maje Sever na Twitteru o jednoj zgodi koja se već danima prepričava u Samoboru, gradiću nadomak Zagreba. Ona je zapravo 'retvitala' objavu samoborskog gradonačelnika i predsjednika HSS-a Kreše Beljaka, koji je opisao slučaj 'migrantske krize' u svom gradu. 

Jedna je Samoborka tako u prostorijama trgovačkog centra 'vidjela' migrante. Prepala se i odmah pozvala policiju. Njima nije dugo trebalo da ustanove kako nije riječ o izbjeglicama koje su ilegalno ušle u našu zemlju, već o strancima zaposlenima u automobilskoj kompaniji Mate Rimca. 

Objava je dovela do rasprave na društvenim mrežama. Mnogi smatraju kako je izuzetno problematično da smo došli do točke u kojoj ljudi prijavljuju policiji druge ljude samo zato jer su druge boje kože. 

migranti

Samobor

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter