Video: noćna mora na nebu

Padobran mu se zgužvao i zapetljao, a on je sve brže jurio prema tlu, prizor od kojeg se svima zaledila krv u žilama


100posto
23.08.2019.14:00
Padobran mu se zgužvao i zapetljao, a on je sve brže jurio prema tlu, prizor od kojeg se svima zaledila krv u žilama
Profimedia / Ilustracija

sažeto

Oprema se razbucala po zraku, iako je zapetljana u snopu konopaca, što je samo pogoršavalo problem i povećavalo opasnost


100posto
23.08.2019.14:00

Šokirani prolaznik snimio je video zastrašujućeg trenutka u kojem se našao jedan iskusan padobranac. Padobran se zapetljao, dok on juri prema zemlji - noćna mora svakog onog koji se bavi skokovima iz aviona.

Promatrači su zabilježili ovaj incident u zaljevu St. Aubin na otoku Jersey u kanalu La Manche. Nesretni padobranac jurio je prema tlu, u onome što se mnogima činilo kao posljednjem njegovom skoku.

Oprema se razbucala po zraku, iako je zapetljana u snopu konopaca, što je samo pogoršavalo problem i povećavalo opasnost.

Nekoliko sekundi do smrti

Kako je kasnije rekao Mal Richardson, glavni instruktor iz Skydive Jersey, padobranac je uspio odbaciti svoj prvi padobran i aktivirati drugi taman na vrijeme da spasi život i izbjegne veliku tragediju za samo nekoliko sekundi.

Richardson je dodao da su takve neispravnosti velika rijetkost, ali napomenuo je da su sigurnosni treninzi iznimno važni baš da bi skakači svake razine iskustva bili spremni na najgori mogući scenarij.

Ovakvi prizori velika su rijetkost i pobudili su velik interes javnosti diljem svijeta, tako da je društvo Skydive Jersey naknadno potvrdilo kako se ovaj incident završio bez ozljeda.

nesreća

padobran

padobranac

skydiving

newsletter

Prijavite se na Newsletter