Prosvjed protiv mirovinske reforme

'Ovo je zemlja zombija. Mladi koji su otišli, ne vide perspektivu. Moramo im vratiti nadu u budućnost'


100posto
20.10.2018.13:25
'Ovo je zemlja zombija. Mladi koji su otišli, ne vide perspektivu. Moramo im vratiti nadu u budućnost'
Screenshot

100posto
20.10.2018.13:25

Na Europskom trgu u Zagrebu danas točno u podne počeo je prosvjedni skup protiv najavljene mirovinske reforme nazia Doživi mirovinu i tebe se tiče u organizaciji triju sindikalnih središnjica – Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisnih hrvatskih sindikata i Matice hrvatskih sindikata.

Sindikati traže povratak dobne granice za odlazak u punu starosnu mirovinu na 65 godina, zatim nepodizanje dobne granice za dugogodišnje osiguranike i ublažavanje penalizacije za prijevremeno umirovljenje.

Iako još točan broj prosvjednika nije poznat, procjenjuje se da se na trgu okupilo više tisuća prosvjednika iz cijele Hrvatske koji su nosili sindikalne zastave  te transparente. 

Prosvjednici su vrlo jasno izrazili svoje nezadovoljstvo vezano uz izjave ministra Pavića.

"Ministar kaže da povećanje od 69 kuna nije malo, umirovljenici da li vam je to malo, preračunato u boce, to je 138 boca. Dvije kune i 25 lipa dnevno, je li vam to dovoljno za dostojanstven život? Pita nas ministar Pavić gdje smo bili 2014. godine. A gdje je on bio 2014.? Stažirao je u Bruxellesu u uredu Andreja Plenkovića! A danas, četiri godine kasnije je ministar. Gospodo, to se zove oholost! Bez znanja i iskustva biti ministar!", poručili su organizatori. 

"Ovo je zemlja zombija. Mladi koji su otišli, ne vide perspektivu. Moramo im vratiti nadu u budućnost", poručio je Krešimir Sever iz Nezavisnog hrvatskog sindikata.

prosvjed

mirovinska

newsletter

Prijavite se na Newsletter