video: stravična nesreća

Ovo je snimka stravičnog trenutka u kojem se avion ruši u more, prestravljeni turisti s obale zvali hitne službe


100posto
26.08.2019.18:00
Ovo je snimka stravičnog trenutka u kojem se avion ruši u more, prestravljeni turisti s obale zvali hitne službe
Screenshot / Twitter

sažeto

U video snimci koja kruži društvenim mrežama vidi se kako se avion ruši u more


100posto
26.08.2019.18:00

Avion ratnog zrakoplovstva Španjolske pao je u Sredozemno more, nedaleko od obale provincije Murcie na jugoistoku zemlje.

Pilot se ipak nije katapultirao?

Iako se prvo spekuliralo da se pilot katapultirao, španjoska agencija Antena3Noticias tvrdi da je poginuo u stravičnom padu. Istraživački i spasiteljski timovi u brodovima i helikopterima poslani su na mjesto nesreće. Avion S-101 dio je zračne akademije španjolskog zrakoplovstva, a pilot je izvodio vježbu prije nego što se sunovratio u more.

Gradonačelnik San Javiera, Jose Miguel Luengo, potvrdio da je avion pao u more nešto prije deset sati ujutro. Hitne službe prijavile su više od stotinu poziva svjedoka koji tvrde da je avion manevrirao prije strašnog pada. Čitav su incident kamerama zabilježili prestravljeni turisti.

Druga nesreća u samo dva dana

Ovo je druga zrakoplovna nesreća u Španjolskoj u samo dva dana. Podsjetimo, sedmero ljudi, među kojima i dvoje djece, poginulo je u nedjelju u sudaru helikoptera i malog aviona iznad otoka Mallorca.

U helikopteru se nalazilo troje odraslih i dvoje djece, a avionom su letjela dvojica Španjolaca. Lokalne vlasti otvorile su istragu, a uzrok sudara još nije poznat.

nesreća

Španjolska

avion

newsletter

Prijavite se na Newsletter