Foto: Koji jadnik

Ovo je dno dna! 'Gospar' izgrebao automobil slavonskoj studentici jer nije iz Dubrovnika


100posto
16.05.2019.12:00
Ovo je dno dna! 'Gospar' izgrebao automobil slavonskoj studentici jer nije iz Dubrovnika
Niksa Duper / CROPIX

sažeto

Djevojka nije slučaj prijavila policiji, ali po količini ogrebotine zna da je to namjerno učinjeno


100posto
16.05.2019.12:00

Nevjerojatno i negostoljubivo ponašanje susjeda zadesilo je studenticu iz Slavonije koja živi i studira u Dubrovniku. Kupila je vozilo kako bi iz Dubrovnika češće mogla putovati u rodnu Požegu, a djevojka tvrdi kako ga je parkirala na javnom parkiralištu što je jako uzrujalo njezinog susjeda, piše Dubrovački dnevnik. Gospodin je u svom grintanju spominjao Požarevac, iako su na njenom autu požeške tablice. A kao da je to bitno, zaključila je i studentica i mi.

Dubrovački dnevnik

"Nazvao me jedan gospodin, moj susjed, koji je kazao kako tu ne mogu parkirati i kako mu dolazi kombi za svadbu. Kazali smo kako ćemo pomaknuti vozilo ako treba. Onda je on na to još ponešto nadodao i svađao se s nama. Pitao je jesmo li iz Srbije jer je mislio kako su požarevske tablice, a požeške su. I da jesmo iz Požarevca, ne znam zašto je to bitno. Pokušala sam mu na pristojan način objasniti kako je riječ o javnom, a ne privatnom parkirnom mjestu. Rekao je kako 'nastaju problemi čim nisu u pitanju dubrovačke tablice'", kazala je studentica. Nakon neugodnog razgovora susjed ju je obavijestio da njemu mjesto treba do nedjelje, a kasnije će vidjeti 'hoće li se ona tu moći parkirati'.

Dubrovački dnevnik

No još veća bezobraština tek je uslijedila. Djevojka je svoj automobil maknula s tog parkirnog mjesta. Nakon ponedjeljka je parking još dva dana zjapio prazan, dakle nikom nije trebao. Nakon toga odlučila je parkirati opet na istom - javnom - parkirnom mjestu. Ubrzo je svoj auto pronašla izgrebanim.

"Bila je kiša, jednostavno mi je tu bilo lakše parkirati kako bi lakše stigla do stana, a i riječ je o javnom parkirnom mjestu. I jučer sam svoje vozilo zatekla izgrebano. Znam kako je izgrebano namjerno. To su ogrebotine od prednjih stakala pa sve do polovice stražnjih vrata", kazala je djevojka za Dubrovački dnevnik. Slučaj ipak nije prijavila policiji jer kaže, nije htjela ljude uznemiravati zbog ogrebotine.

Dubrovački dnevnik

Nije to jedina neugodnost koju je doživjela u svom dubrovačkom kvartu na lijinoj glavici u blizini tunela, kaže bilo je i bacanja smeća u dvorište, istresanja tepiha kada raširi bijelu robu. Ni sama ne zna zašto to netko radi i zašto nekome smeta, vode običan studentski život bez buke i problema.

"Svugdje se može dogoditi neugodnost, svugdje ima ljudi koji će napraviti problem, ali ne razumijem zašto pojedinci iz Dubrovnika to rade vlastitim sunarodnjacima i ponašaju se prema nama kao da smo niža rasa. Ja sam samo jedna studentica koja se bori da preživi u ovoj zemlji, baš kao i svi mi i zbog navedenog sam ponašanja neizmjerno razočarana," zaključila je studentica.

Dubrovački dnevnik

Dubrovački dnevnik

Dubrovački dnevnik

Dubrovnik

automobil

studentica

newsletter

Prijavite se na Newsletter