Video: Nevjerojatne snimke

Ovo im je prvi put: Bitka u stratosferi! Poletjeli su toliko visoko da su 'uhvatili' zakrivljenost Zemlje


100posto
19.08.2019.12:00
Ovo im je prvi put: Bitka u stratosferi! Poletjeli su toliko visoko da su 'uhvatili' zakrivljenost Zemlje
Rusko Ministarstvo obrane

sažeto

Ruski MiG-ovi na dalekom su istoku obavili vojnu vježbu s novim modernizirnaim letjelicama


100posto
19.08.2019.12:00

Snimka nastala u pilotskoj kabini zabilježila je nevjerojatne prizore zakrivljenosti Zemlje. Ovaj radni materijal ruskih MiG-ova nastao je kada su njihove letjelice MiG-31BM proputovale nižom stratosferom prvi put tijekom vojne vježbe.

Svaki ravnozemljaš koji drži do sebe i svog mišljenja, možda ne bi trebao otvoriti video, bez barem tri unaprijed pripremljene optužbe kako je sve to fotomontaža. Iako je riječ o videu, a ne o fotografiji.

Vojna vježba odvila se na poluotoku Kamčatka, na Ruskom dalekom istoku, odnosno u Pacifičkoj regiji. Jedna letjelica imala je ulogu upadača koji je ušao u zračni prostor zemlje pri maksimalnoj brzini i na maksimalnoj visini. Dok je drugi MiG-31 poletio da ga presretne.

Prva ovakva visinska borba

"Po prvi put, novi, modernizirani borbeni-presretači MiG-31BM sudjelovali su u zračnoj bitci praktički na stropu", kazali su iz ruskog ministarstva.

Kako bi otežali zadatak, MiG presretač morao je locirati svog protivnika bez ikakve pomoći kontrole s tla, rekao je glasnogovornik Pacifičke flote.

Video je objavila Zvezda TV i pokazuje mlažnjak od polijetanja s piste do uzleta na visinu od 20 kilometara u zrak, sve to pri brzini od 2500 kilometara na sat. Na snimci iz kokpita vidljiva je zakrivljenost Zemlje kao i avion 'upadača'.

Rusija

vojska

MIG

newsletter

Prijavite se na Newsletter