video: crni dani za krijumčare

Ovih dana dilerima se crno piše. Nakon najveće zaplijene droge u Americi, dogodila se i najveća u Europi


100posto
26.06.2019.16:00
Ovih dana dilerima se crno piše. Nakon najveće zaplijene droge u Americi, dogodila se i najveća u Europi
Ilustracija / Getty Images

sažeto

Policija je procijenila da je njezina ulična vrijednost od nekoliko stotina milijuna eura


100posto
26.06.2019.16:00

Nizozemska policija otkrila je kako je zaplijenila najveću količinu metamfetamina u Europi. U policijskoj akciji otkriveno je 2,5 tone droge skrivene iza zida u zgradi u lučkom gradu Rotterdamu.

Nakon što je droga pronađena, odmah je i uništena, a policija je procijenila da je njezina ulična vrijednost od nekoliko stotina milijuna eura i da tolika količina droge nikada nije otkrivena u Europi. Nakon daljnjih ispitivanja  u gradu Utrcehtu otkriveno je 17.500 litara kemikalija koje su trebala biti iskorištene za pranje kokaina i proizvodnju sintetičkih droga.

Još nitko od nije uhićen, ali istraga se nastavlja.

Kokain u vrijednosti od milijardu dolara

iStock/Ilustracija

Ova velika policijska racija dogodila se nekoliko dana nakon najveće zaplijene kokaina u Americi. Tako se u luci u Philadelphiji prošli tjedan odvijala se jedna od najvećih zapljena kokaina u povijesti SAD-a. Na teretnom brodu "MSC Gayane" američke vlasti otkrili su 16,5 tona kokaina, a protiv dvojice mornara koji su priznali da su pomagali u utovaru droge podignute su federalne optužnice.

Kako mediji doznaju droga je bila skrivena u sedam brodskih kontejnera. Ulična vrijednost zaplijenjenog kokaina procijenjen je na više od milijardu dolara. 

droga

kokain

Amerika

Europa

zaplijena

newsletter

Prijavite se na Newsletter