pametniji od pametnog telefona

Ovi hakeri za 20 minuta mogu 'ući' u vaš mobitel, a za to im trebaju samo tri stvari


100posto
03.11.2019.11:00
Ovi hakeri za 20 minuta mogu 'ući' u vaš mobitel, a za to im trebaju samo tri stvari
Profimedia

sažeto

Otisak prsta je beskoristan, kineski hakeri pokazali su koliko im malo treba da prevare vaš mobitel


100posto
03.11.2019.11:00

Čini se da skeniranje otisaka prsta kao način zaključavanja pametnog telefona možda i nije toliko sigurno kao što se misli.

Mogu vam hakirati mobitel za samo 20 minuta

Kineski hakeri tvrde da su pronašli način kako zaobići biometrijsku zaštitu mobitela i to za svega 20 minuta, a sve što im treba kako bi prevarili čitač otiska je fotografija otiska, posebna aplikacija i relativno jeftini hardware. 

Pomoću fotografije otiska prsta koji je ostavljen na staklenoj površini moguće je klonirati fizički otisak koji je toliko precizan da će prevariti skener otisaka na pametnom telefonu, piše Tom's Guide.

Profimedia

Novi 'otisci' uspješno prevarili tri pametna telefona

Ekipa stručnjaka tvrtke Tencent ovaj je postupak pokazala na konferenciji posvećenoj hakiranju. Vođa tima Chen Yu okupljene je pozvao da dotaknu staklenu površinu, nakon čega su njihovi otisci fotografirani. Posebna aplikacija koju su razvili hakeri zatim procesuira fotografiju i pomoću hardwarea napravi pravi fizički model otiska prsta.

Metoda, doduše, nije objašnjena, a pretpostavlja se da su koristili napredniji model 3D printera. Takvi novi 'otisci' uspješno su prevarili tri pametna telefona i dva druga uređaja koja zahtijevaju identifikaciju otiskom prsta. Dakle, mogli biste razmisliti o načinu na koji zaključavate svoje telefone.

Profimedia

mobitel

hakeri

otisci prstiju

otključavanje

newsletter

Prijavite se na Newsletter