'Natječaj je toliko očito namješten'

Ovako izgleda zapošljavanje na hrvatski način. Možete se samo javiti ako imate diplomu fakulteta koji ne postoji već deset godina


100posto
09.05.2019.10:35
Ovako izgleda zapošljavanje na hrvatski način. Možete se samo javiti ako imate diplomu fakulteta koji ne postoji već deset godina
Luka Gerlanc / CROPIX

sažeto

Na mjesto glasnogovornika moći će se zaposliti samo netko tko je diplomirao prije 2009. godine


100posto
09.05.2019.10:35

Renata Peroš, v.d. ravnateljice zadarskog Narodnog muzeja (NMZ) raspisala je natječaj za zapošljavanje osobe na radno mjesto "djelatnik za odnose s javnošću", što samo po sebi ne bi bilo nimalo neobično da među uvjetima nije navedeno da kandidat treba imati završen fakultet koji ne postoji već deset godina, piše Zadarski hr.

Naime, osim što budući djelatnik mora imati visoku stručnu spremu, poznavati engleski i još jedan svjetski jezik, imati vozačku dozvolu B kategorije, te poznavati rad na računalu, kod uvjeta da ima završen fakultet društvenog smjera naveden je i konkretan naziv studija - Odjel za informatologiju i komunikologiju - koji je postojao do 2009. godine, kada mu je naziv promijenjen u Odjel za turizam i komunikacijske znanosti.

Dakle, u natječaju se traži stari naziv studija kojeg više nema, pa je za pretpostaviti da će na njemu proći samo onaj kandidat s diplomom Odjela za informatologiju i komunikologiju.

"Natječaj je toliko očito namješten"

"Taj natječaj za glasnogovornika NMZ-a je toliko očigledno namješten, da je to zaista sramota. To čak više nije na sramotu Renate Peroš, već onih koji joj to sve dozvoljavaju. U prvom redu to joj dozvoljava Upravno vijeće čija je predsjednica Marina Dujmović Vuković. To je sramota i župana Božidara Longina, jer je Županija osnivač muzeja i on trpi sramotu, a ne poduzima ništa unatoč silnim obećanjima", rekao je županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač, koji je Uredu državne uprave podnio zahtjev da se ovaj natječaj poništi.

Uz djelatnika za odnose s javnošću, zadarski Narodni muzej traži i kustosa koji, također vrlo precizno, mora imati završen Tekstilno-tehnološki fakultet.

Jure Miskovic / CROPIX

Iz muzeja još bez komentara

V.d ravnateljica Renata Peroš još nije odgovorila na upite vezane za iznimno detaljne uvjete u natječaju za zapošljavanje, a Zadarski hr. piše kako je dotični natječaj zaključen prije skoro mjesec dana, no Upravno vijeće još se nije sastalo, iako trebaju otvoriti samo jednu kuvertu. Na natječaj se, naime, javila samo jedna osoba.

Zadar

muzej

zapošljavanje

natječaj za posao

uvjeti

newsletter

Prijavite se na Newsletter