presudile im lažne putovnice i parfem

Otkriveno je tko je otrovao bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripala i njegovu kćer


100posto
05.09.2018.15:35
Otkriveno je tko je otrovao bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripala i njegovu kćer
Reuters

sažeto

Otrov je navodno prenošen u bočici parfema, a policija je otkrila da je bočica posebno napravljena za čuvanje i prenošenje otrova


100posto
05.09.2018.15:35

Ruski državljani Alexandar Petrov i Ruslan Boshirov osumnjičeni su da su nervnim agensom novičok otrovali bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripala i njegovu kćerku Juliju u ožujku ove godine u engleskom gradu Salisburiju, piše BBC. 

Kako navodi policija, Petrov i Boshirov, za koje se vjeruje da su se koristili pseudonimima, u Veliku Britaniju su ušli s ruskim putovnicama, a napustili su je 04. ožujka navečer.

Za vrijeme boravka su odsjeli u hotelu u Londonu, a policajci koji su napravili pretres sobe navode da su u njoj otkrili tragove novičoka kojim su otrovani Skripaljevi. Također tvrde da nije bilo rizika za ostale goste. Otrov je navodno prenošen u bočici parfema, a policija je otkrila da je bočica posebno napravljena za čuvanje i prenošenje otrova. 

Osumnjičenici su identificirani putem nadzornih kamera. 

Rusko je ministarstvo vanjskih poslova priopćilo da imena i fotografije osumnjičenika koje je objavila Velika Britanija ne znače ništa za Moskvu, te da se nadaju kako će britanski izvještaj o čitavom slučaju sadržavati i neke konkretne dokaze. 

Skripal

novičok. nervni otrov

osumnjičenici

newsletter

Prijavite se na Newsletter