KAKO BITI LIJEP KAO PUTIN

Otkrivamo najveće tajne ruskog predsjednika: botoks, dermafileri, plivanje dva sata na dan i prepeličja jaja


Ružica Matić
19.03.2018.21:00
Otkrivamo najveće tajne ruskog predsjednika: botoks, dermafileri, plivanje dva sata na dan i prepeličja jaja
Reuters

sažeto

Ruski predsjednik nikad nije priznao da se podvrgava operacijama ili kozmetičkim tretmanima


Ružica Matić
19.03.2018.21:00

Godine idu, a njegovo lice je sve svježije. Vladimir Putin u svojoj 65. godini izgleda mlađe nego početkom tisućljeća, što mnogi pripisuju estetskim zahvatima. Ruski predsjednik, naravno, nikad nije priznao da se podvrgava operacijama ili kozmetičkim tretmanima, no stručnjaci ocjenjuju da Putin dosta ulaže u izgled.

„Kao apsolutno najpoznatija muška osoba na svijetu, Vladimir Putin je dobra reklama za estetsku kirurgiju“, kaže dr. Nikola Milojević. Popularni zagrebački kirurg koji je uspjeh prvo postigao u Londonu, gdje je dobio nadimak 'kralj botoksa', smatra kako je mala vjerojatnost da ruski predsjednik mladolik izgled u odmakloj dobi može zahvaliti genetici.

„To se najbolje vidi po obrazima koji s godinama inače gube svježinu, a Putin svakako ne izgleda kao čovjek u svojim godinama. Tu se vjerojatno radi o nekirurškoj korekciji obraza i podočnjaka dermafilerima. Obrazi su mu svježiji, a podočnjaci manje izraženi nego u mlađim godinama“, ocjenjuje Milojević na osnovu Putinovih novih fotografija i onih s prijelaza tisućljeća, kada je zavladao Rusijom. Putin se 'popunio' u obrazima, iako nije dobio na težini.

Profimedia

„Na vilici mu se isto vidi da se podvrgnuo nekirurškom tretmanu popunjavanja filerima i zatezanja botoksom. I oko očiju ima manje bora, tako da tu gotovo sigurno ima botoks, kao i na čelu. Pretpostavljam da se radi o baby botoksu, a to je tretman u kojem se stavljaju manje doze pa lice izgleda prirodnije. Bore ne nestanu sasvim, nego se smanje“, objašnjava dr. Nikola Milojević.

Kanadski estetski kirurg Stephen Mulholland smatra da je Putin vjerojatno počeo „s par injekcija“, a zatim se između 2012. i 2014. podvrgnuo i nizu ozbiljnijih zahvata. Bilo je to vrijeme kad se razvodio od supruge Ljudmile i pripremao za Olimpijske igre u Sočiju. Sudeći prema fotografijama, ruski predsjednik vjerojatno je korigirao nos. 

„Sada izgleda bolje nego 2002. godine. Vjerujem da je išao kod ruskih liječnika, Moskva je jak centar za estetsku kirurgiju“, rekao je Mulholland za National Post.  

Ruski predsjednik, koji je u nedjelju osvojio četvrti mandat premoćnim brojem glasova, vrlo vjerojatno redovito ide i na napredne tretmane pomlađivanja kože.

Reuters

„To su laserski tretman, zatim tretman krvnom plazmom, pa dermalni roler, hijaluronske injekcije i kemijski pilinzi“, kaže dr. Milojević, koji procjenjuje da Putin na estetske tretmane godišnje može trošiti oko 20.000 kuna – 10.000 za dermafilere i 10.000 na pomlađivanje kože.

„U svakom slučaju on ima vrhunske estetske liječnike i kirurge“, zaključuje Milojević.

Vladimir Putin si u svakom slučaju može priuštiti najbolje liječnike i tretmane. Ruski predsjednik ne otkriva koliko je 'težak', no njegovo se bogatstvo procjenjuje i na vrtoglavih 200 milijardi dolara.

Reuters

Mnogu truda ulaže u svoju fizičku formu. Svakog dana dva sata pliva, pa vježba u teretani, piše u knjizi 'Fragile Empire: How Russia Fell in and out of Love with Vladimir Putin' novinar Newsweeka Ben Judah, koji je tri godine istraživao život i navike ruskog predsjednika.

Otkrio je kako Putin kasno ustaje i doručkuje oko podne, obično prepeličja jaja, a zatim radi na kondiciji. Noćna je ptica, ali ne voli alkohol.

Vladimir Putin

botoks

estetski zahvati

Nikola Milojević

estetski kirurzi

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter