oglasio se i mup republike srpske

Otac ubijenog Davida Dragičevića održao riječ i objavio snimke koje dokazuju ubojstvo. Komunalna policija iščupala dunje zasađene na mjestu zločina


100posto
12.04.2019.11:45
Otac ubijenog Davida Dragičevića održao riječ i objavio snimke koje dokazuju ubojstvo. Komunalna policija iščupala dunje zasađene na mjestu zločina
Damir Krajac / CROPIX

sažeto

Snimke će izazvati 'kaos u republici Srpskoj i BiH', tvrdi Dragičević


100posto
12.04.2019.11:45

Umjesto da se odmotava klupko sumnjivih okolnosti pod kojima je nastradao 21- godišnji Banjalučanin David Dragičević postaje sve zamršenije. Davor Dragičević, otac ubijenog Davida ostvario je svoje prijetnje i u javnost pustio snimke koje bi trebale dokazati da je njegov sin ubijen u noći 17. na 18. ožujka 2018. U četvrtak uvečer u Facebook grupi objavio je sedam snimaka uz poruku 'Organizirano ubojstvo Lukačeve hunte i Dodika, nastavit će se'.

Na snimkama su prikazana zbivanja ispred kuće Đorđe Rađena za koju su istražitelji tvrdili da ju je David opljačkao u noći kada je nestao. Na snimci se može vidjeti policijski auto, a puštena je i snimak o kojoj se dugo priča, ona s Raiffeisen banke. Tu je snimku prvi spomenuo tajanstveni Boki u komentarima u grupi Pravda za Davida tvrdio da također ima dokaze da je David ubijen.

Facebook screenshot

MUP: To je montaža 

"Na snimci sam jasno prepoznao inspektora dilera Dubravka Kremenovića kojem je šef Darko Ilić. Na snimku se jasno vidi kako dolazi vozilo policije Dacia Duster i kako pretučenog Davida vuku po asfaltu i ubacuju u vozilo u koje je ušao i Dubravko. Sve se dogodilo oko 2:50 sati 18. ožujka . Snimak je kopiran na više CD-ova" stoji u prvom Bokijevom postu.
Na Bokijeve postove reagirao je MUP Republike Srpske. Objavili su priopćenje u kojem tvrde da je Davor Dragičević za 15.000 eura naručio montirani videomaterijal u kojem policijski službenici dave Davida.

“Prema prikupljenim operativnim podacima, lice Davor Dragičević je preko za sada nepoznatih lica za novčani iznos od 15.000 eura naručio video materijal na kojem bi bio montiran snimak odnosno fotomontaža, na kojem se vidi kako policijski službenici MUP RS dave pokojnog Davida Dragičevića. Navedeni snimak je trebao biti pušten na Trgu Krajine 5. listopada 2018. prilikom održavanja skupa „Pravda za Davida”, ali osobe koje su trebale napraviti fotomontažu nisu završila istu, tako da snimak nije ni objavljen”, stajalo je u priopćenju.

Iščupali 'Davidovo srce'

Podsjetimo, 18. ožujka navršila se godina dana od još uvijek nerazjašnjene smrti Davida Dragičevića, 21-godišnjeg studenta elektrotehnike iz Banje Luke. Mladić je nestao u noći 17. na 18. ožujka, a šest dana kasnije, njegovo beživotno tijelo pronađeno je na ušću rječice Crkvene u Vrbas. Prvobitna policijska istraga utvrdila je da se mladić utopio, no tri mjeseca kasnije, nakon još jedne obdukcije, tužitelj je pokrenuo istragu zbog osnovane sumnje da je ubijen. Istraga još uvijek nije daleko odmakla, a zataškavanje Davidove smrti pokrenulo je velike prosvjede u Banjoj Luci koji su ugušeni početkom godine. Davidova obitelj potom je odselila u Austriju gdje su zatražili azil, a Davidovo je tijelo prije mjesec i pol s banjalučkog groblja prebačeno u Austriju.

facebook/pravda za davida

Komunalna policija u Banjoj Luci u srijedu je s ušća rječice Crkvene u Vrbas na kojem je pronađeno Davidovo tijelo uklonila spomen ploču Davidovo srce i iščupala dvije dunje koje su članovi inicijative Pravda za Davida tamo posadili u nedjelju.

Član Pravde za Davida Ozren Perduv u ime grupe podnio je danas u Banjaluci žalbu na rješenje Komunalne policije kojim je naređeno uklanjanje memorabilija u znak sjećanja na Davida Dragičevića. Ipak, žalba nije prihvaćena, piše banjalučki portal 6yka.

pravda za davida

Banja Luka

davor dragičević

newsletter

Prijavite se na Newsletter