horor na pagu

Otac bacio djecu sa šest metara visine! Otac prebio kćer! Majka ostavila bebu da umre! Sin izbo majku! Je li se sve ovo moglo spriječiti? Znalo se da je riječ o problematičnim osobama


Daniel Radman
28.02.2019.11:45
Otac bacio djecu sa šest metara visine! Otac prebio kćer! Majka ostavila bebu da umre! Sin izbo majku! Je li se sve ovo moglo spriječiti? Znalo se da je riječ o problematičnim osobama
Jure Miskovic / CROPIX

sažeto

Paška obitelj bila je poznata Centru, ozlijeđena djeca imaju i stariju sestru koja je bila pod nadzorom


Daniel Radman
28.02.2019.11:45

Stravična vijest stigla je jutros s Paga, otac je s prvog kata kuća, visine šest metara, bacio svoje četvoro malodobne djece. Najmlađe je imalo tri, najstarije osam godina i prava je sreća u nesreći što bolnička izvješća govore da su djeca prošla tek s prijelomima.

Ono što je još šokantnije je da se ova tragedija nadovezala na još nekoliko obiteljskih horora. Prošlog tjedna saznali smo da je 28-godišnjakinja s varaždinskog područja u kući rodila dijete i potom otišla na posao, ostavivši bebu da umre. Tjedan prije tog otac je pred očima sedmogodišnjeg sina pretukao kćer, ona je imala 14 godina, i nanio joj teške tjelesne ozlijede.

Nisu ni samo djeca žrtve, 14-godišnjak iz Trilja nožem je izbo svoju majku. Navodno je bila nezadovoljna njegovim ocjenama, a dok su bili u autu, dječak ju je povukao za kosu, izvadio nož i zario majki u vrat. Kad je izišla iz auta, zadao joj je još jedan ubod.

Djeluje se kad sve bude (pre)kasno 

Jure Miskovic / CROPIX

Naravno, uz sve te jezive događaje otkriveno je i ubojstvo Međimurke u kojem je izvjesno da je i nju ubio član obitelji, koja ju je potom godinama držala u zamrzivaču.

Mogu li se ovakve stvari spriječiti? Paška obitelj bila je poznata Centru, ozlijeđena djeca imaju i stariju sestru koja je bila pod nadzorom, ali eto, ni to nije bilo dovoljno da se spriječi tragedija jer, kazala je ministrica, otac nije pokazivao znakove agresivnosti. 

No, sve što Centar može je djelovati reaktivno, kad sve bude (pre)kasno. I sad je ministrica Murganić, vidno potresena, govorila o hitnom inspekcijskom nadzoru. No, čini se da inspekcijski nadzor postoji da samo da utvrdi činjenice, a ne da nakon toga izvučemo neke poučke kako bi famozni 'sustav' funkcionirao bolje.

djeca

obitelj

tragedija

otac

Pag

balkon

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter