BDSM i Hrvati

'Ostavila me, ali mi još uvijek rado dolazi u krevet. Zbog toga ju teško kažnjavam, bičujem i spankam po guzi dok tatin sin čeka da mu se ženica vrati'


Mia Mitrović
09.08.2019.20:30
'Ostavila me, ali mi još uvijek rado dolazi u krevet. Zbog toga ju teško kažnjavam, bičujem i spankam po guzi dok tatin sin čeka da mu se ženica vrati'
iStock (ilustracija)

sažeto

BDSM  u svojim ložnicama prakticira sve veći broj Hrvatica i Hrvata. Neki od njih za naš portal ispričali su svoja iskustva


Mia Mitrović
09.08.2019.20:30

Čitav svijet počiva na odnosima dominacije i podčinjavanja, a kompletnu povijest obilježio je nejednak odnos između ljudskih bića. Jedni su rođeni kao tirani, drugi kao roblje. Međutim, kada društvene uloge prenesemo na ljudsku seksualnost, rezultati su zapanjujući. Oni koji dominiraju, u krevetu vrlo često vole biti dominirani i obratno.

Upravo zbog toga seksualno igranje uloga koje uključuju podčinjavanje i dominaciju, a koje skraćeno zovemo BDSM, veliki je tabu o kome se jako malo govori usprkos tome što ga mnogi prakticiraju. Iako ga je u posljednjih desetak godina popularizirala knjiga ‘Pedeset nijansi sive’, BDSM nije ono što većina misli da je, niti su njegovi praktikanti psihički bolesne osobe.

Baš suprotno, recentnija istraživanja pokazuju da BDSM prakticiraju natprosječno inteligentne osobe koje se ne srame istraživati granice vlastite seksualnosti. Bol i ponižavanje u BDSM-u nije samo sebi svrhom, već se radi o kompleksnom putu ka zadovoljstvu i oslobođenju kroz bol koji može, ali i ne mora uključivati sam čin seksa.

Također, mnogi amateri umišljaju da su savršeni gospodari ako do besvijesti ponižavaju svojeg roba bez njegova pristanka, a slično čine i neiskusni submisivci. U BDSM-u ključ je konsenzualan pristanak obje strane i dogovor oko granica koje se ne smiju prijeći. Podčinjena osoba ne smije slijepo prihvaćati sve što joj dominantna osoba naredi, a dobar gospodar nikada neće iskoristiti podčinjeni položaj svog roba.

BDSM, kratica za bondage (vezanje), dominaciju, submisiju i mazohizam krovni je pojam za širok raspon najrazličitijih seksualnih preferencija koje se kreću od onih bezazlenijih poput vezivanja tijekom seksa i pljeskanja po guzi pa sve do kompleksnijih parafilija. Kao što smo već napisali, najzanimljivije je promatrati kako su uloge u BDSM-u obrnuto proporcionalne onima koje praktikanti imaju u društvu. Zbog toga smo porazgovarali s dvije žene i jednim muškarcem koji u BDSM-u igraju različite uloge, uglavnom dijametralno suprotne od onih koje imaju u društvu. (Identiteti sugovornika su promijenjeni, a podaci poznati redakciji).

Pali me submisivnost, a u stvarnosti sam bahata kuč*a 

Naša prva sugovornica je Marija (32), uspješna, emancipirana poslovna žena koja radi na rukovodećoj poziciji u jednoj PR firmi. Marija je razvedena i bez djece, a sebe smatra feministicom. Ipak, prešavši tridesetu, shvatila je da ju u krevetu pali apsolutna submisivnost.

“Poprilično dugo nisam kužila da me pali biti submisivna. Udala sam se i to još nisam znala. Jedino sto sam oduvijek znala je to da volim grublji seks. Onda kako brak nije funkcionirao, seks je bio dosadnjikav, odlučila sam otkriti što me to zapravo pali”, ispovijeda nam se Marija kojoj je potragu za vlastitom seksualnošću olakšao gay prijatelj.

iStock

“On je unaprijed predvidio da sam garant submisivna u krevetu na što sam se ja nasmijala jer mi je iskreno bilo pomalo neugodnjak. Ali poslušala sam njegov savjet i odlučila otkriti sve o seksu što nisam otkrila ranije. Napravio mi je profil na fetiš forumu Fet life i taj isti dan sam se počela dopisivati s jednim dečkom. Nije trebalo dugo da se nađemo”, opisuje Marija te dodaje da prvi susret sa svojim gospodarom nikada neće zaboraviti.

“Prvi put kada smo se našli nije bilo seksa, ali način na koji je stavio ruke oko mog vrata i povukao me za kosu, bio je jako napaljujuć pa sam svrši*a bez obzira na to što nije bilo seksa. Slijedili su bičevi, lisice, štipaljke za bradavice i sl. I uživala sam u tome ja, koja sam inače dominantna Kuč*a u stvarnom, poslovnom i društvenom životu”, kaže Marija te dodaje da je ono što ju najviše pali u submisivnosti osjećaj da nema nikakvu kontrolu nad situacijom i potpuno prepuštanje rukama svog gospodara.

“Mislim da u BDSM-u čak nije stvar toga da ti koristiš neke igračke, koliko toga da svaka osoba istinski uživa u svojoj poziciji, da se apsolutno uživi u nju. Dovoljan ti je jedan pogled da bi netko pokazao svoju dominaciju. Mislim da većinom ljudi koji vole u stvarnom životu sve kontrolirati u krevetu budu submisivni jer je to način da bar na tren ne moraš imati sve konce u rukama”, kaže Marija te dodaje da je imala sreću u pronalasku svog gospodara jer su mnogi na forumima imali loša iskustva.

IStock

“Jednu je curu tako dečko zavezao i gasio čikove na njoj. I ne, nije bila riječ o unaprijed dogovorenoj igri u kojoj je ona uživala. Dakle, moraju biti jasno određene granice. Zato, pamet u glavu”; svjetuje Marija egzaktan dogovor prije same seanse.

Napaljuje me trenutak kada se žena potpuno predaje mojoj kontroli

U BDSM-u puno zahtjevniju i odgovorniju poziciju ima gospodar jer je njegova uloga dovesti roba do zadovoljstva kroz dominaciju i osjećaj podčinjenosti. Rob se podčinjava kako bi kroz proces došao do oslobađanja i seksualnog zadovoljstva, a gospodar ga vodi na tom putovanju. Kako bi BDSM seansa bila uspješna, u njoj podjednako moraju uživati i gospodar i rob. Zbog toga su dobri gospodari rijetkost.

Jedan od njih je Marin (47), a njegove su vještine slavne u hrvatskim BDSM krugovima. Marin radi u jednom hrvatskom brodogradilištu koje nije uništio stečaj. Danju gradi brodove, a noću postaje jedan od najcjenjenijih hrvatskih gospodara. Potrebu za dominacijom otkrio je vrlo rano, još kao tinejdžer.

“Gledao sam filmove Rocca Sigfriedija i svidjelo mi se kako dominira žene, udara ih po guzi, šamara i ponižava. Zanimalo me dokle sve to ide. Potom sam pročitao Filozofiju u Budoaru Markiza de Sada. Naravno da je ono što je unutra opisano nerealno, ali dalo je hrane mojoj mašti”, prisjeća se svojih početaka Marin te nastavlja:

“Ono što me zapravo napaljuje je trenutak kad se žena predaje mojoj kontroli, kada odustaje od svog ega i daje se uzbuđenju koje dolazi kroz užitak boli. Kada je vežem i bičujem, a vidim da se ona sve više pali”, pripovijeda nam Marin koji je svoje najluđe iskustvo imao s- bivšom suprugom.

Profimedia

“Moja me bivša supruga ostavila, ali i dalje dolazi k meni u krevet. Zato je teško kažnjavam. Jednom sam znao da žuri kući, ali sam joj vezao, ruke i noge, stavio povez preko očiju i ballgag u usta. Prvo sam ju bičevao po grudima, potom jako tukao po guzi, dok je tatin sin čekao da mu se njegova ženica vrati”, ispričao nam je svoju najluđu situaciju. Srećom, njen novi muž ništa nije primijetio jer nakon seanse svojim klijenticama nudi kozmetiku za liječenje rana koja uključuje puder i kremu od nevena i aloa vere.

U svakoj ženi čući potencijalna domina

Da u svakoj ženi čuči i potencijalna domina pokazuje slučaj Zagrepčanke Gordane (49). Ona je udata žena s troje djece. Više nije zaposlena jer je uzela status majke hraniteljice, no dominu u sebi otkrila je prije nekoliko godina u vrijeme kada je radila kao blagajnica u jednom malom kvartovskom marketu.

“Po osnovne životne namirnice u dućan je dolazio jedan mladi, zgodni liječnik. Izgledao je kao Apolon. U početku smo se samo pozdravljali, a onda sam prijmijetila da me gleda nekako drugačije. Jednog popodneva, bez riječi mi je uručio jednu kuvertu. Otvorila sam ju čim je izašao i pročitala pismo. U njemu je pisalo kako već mjesecima mašta o tome da ga dominiram do najeksplicitnijih detalja. Nakon čitanja pisma, umalo sam svrši*a na radnom mjestu. Do tog trenutka nisam imala pojma da me napaljuju takve stvari”, ispričala je Gordana kako je postala Domina.

Reuters 

Mladi liječnik joj je na kraju ostavio broj telefona. Uslijedilo je lascivno dopisivanje, a nakon nekoliko mjeseci dogovorili su susret.

“Ušla sam u njegov stan, ošamarila ga i naredila mu da se skine. On je poslušao moju naredbu drhteći od užitka. Potom sam mu naložila da klekne i liže moje štikle. Poslušno se bacio na ispunjavanje tog zadatka. Nakon toga dobio je naredbu da ih skine i liže mi stopala. Kada je krenuo lizati moja stopala, nije mogao izdržati pa je svršio. Kaznila sam ga zbog toga bičevanjem remenom po leđima. Potom sam mu naredila da legne na krevet i da me oralno zadovoljava sve dok nisam svr*ila tri puta. Za nagradu sam ga zavezala za stolac opasačem svog balonera i sjela na njega sve dok oboje nismo svr*ili. Pustila sam ga da onemoćao sjedi na stolcu još neko vrijeme, odjenula se, odvezala ga i otišla bez riječi”, prisjetila se svog prvog BDSM iskustva naša sugovornica. S liječnikom se nastavljala zabavljati.

“Palila me njegova nemoć i potpuno prepuštanje mojoj milosti i nemilosti, osjećaj potpune kontrole koju sam imala u seansama. Moj suprug ništa nije znao o tome. Muža i dalje volim iako smo u braku 15 godina, no seks nam se uvijek svodio na misionarsku pozu i akciju od tri minute. Zadnji puta sam s njim uživala još u vrijeme kada smo bili klinci. Liječnik je bio moja omiljena zabava i priuštio mi je mnogo sretnih trenutaka. Nažalost, kao i mnogi liječnici, odselio se u inozemstvo pa sada više nemam roba. I dalje se dopisujemo s vremena na vrijeme. Frendice me nagovaraju da otvorim profil na Fetlifeu, ali neugodno mi je”, iskreno će Gordana.

seks

BDSM

fetiši

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter