a samo je htio bolje fotke

Kimov fotograf jedva izvukao živu glavu, dobio otkaz i postao građanin drugog reda


100posto
22.03.2019.20:00
Kimov fotograf jedva izvukao živu glavu, dobio otkaz i postao građanin drugog reda
KCNA/REUTERS

sažeto

To je veliki pad za čovjeka koji je samo prije samo mjesec dana snimao summit s Donald Trumpom u Hanoiu


100posto
22.03.2019.20:00

Kim Jong-un navodno je otpustio svog osobnog fotografa, a razlog je više nego bizaran. Naime, otpustio ga jer je nanio štetu njegovom "vrhovnom dostojanstvu" tako što je blokirao pogled na njega i to na samo tri sekunde.

Fotograf je pokušao napraviti bolje fotografije sjevernokorejskog lidera tijekom takozvanih izbora, a prema  izvorima iz Pjongjanga, on je kriv jer je blic fotoaparata prekrio vrat "dragog i poštovanog vrhovnog vođe". Osim toga je okrivljen zbog kršenja još dva pravila - jedan koji zabranjuje fotografiranje u krugu od dva metra od vođe, a drugu koja zabranjuje fotografiranje ili video snimanje neposredno pred njim.

Postao građanin drugog reda

Profimedia

Zbog svih tih pogrešaka taj 47-godišnji fotograf je otpušten s posla i iz Radničke partije Koreje, a time je doslovno postao građanin druge klase. To je veliki pad za čovjeka koji je samo prije samo mjesec dana snimao summit s Donald Trumpom u Hanoiu. 

A sve se dogodilo kada se Kim 10. ožujka pojavio u javnosti tijekom izbora u Sjevernoj Koreji, on je došao na glasanje i kada je prestao mahati gomili, fotograf je stao ispred njega kako bi ga snimio. Još jedna kamera iza gomile uhvatila je trenutak kojim je fotografova sudbina zapečaćena i video je kasnije i emitiran na državnoj televiziji. 

Sjeverna Koreja

otkaz

Kim Jong Un

fotograf

newsletter

Prijavite se na Newsletter