DANAŠNJA PRESSICA NIJE TOLIKO IZNENAĐENJE

Orešković je već podržao Most prije izbora, evo kako je tada govorio


Sandra Pudja
12.05.2017.11:00
Orešković je već podržao Most prije izbora, evo kako je tada govorio
Goran Mehkek / CROPIX

sažeto

Orešković je i prije parlamentarnih izbora u rujnu 2016. jasno podržao Mostovce Orepića i Romića


Sandra Pudja
12.05.2017.11:00

U petak će se u Vukovaru održati zajednička konferencija za medije kandidata za vukovarsko-srijemsku županiju Tomislava Panenića i bivšeg hrvatskog premijera Tihomira Oreškovića. Tom prilikom Orešković će izraziti svoju potporu Tomislavu Paneniću u njegovoj kandidaturi.

No, iako se sad čini da se "Tim vraća", Orešković je već jasno podržao Mostovce uoči prijevremenih parlamentarnih izbora 11. rujna prošle godine.

Kao tadašnji premijer u tehničkoj Vladi u kratkoj izjavi u Banskim dvorima dao je podršku svojim kolegama, tada Mostovim ministrima Vlahi Orepiću i Davoru Romiću te glasnogovornici Vlade, HDZ-ovoj Sunčani Glavak.

Damir Krajac / CROPIX

Orešković je tom prilikom istaknuo da je ministar unutarnjih poslova Orepić pokazao "vodstvo i profesionalizam", posebno u pogledu balkanske izbjegličke rute kod čega je, kaže, odlično surađivao sa susjednim zemljama.

Istaknuo je i profesionalnost ministra poljoprivrede Romića te ustvrdio da je bilo "nekoliko izazova" kod kojih je uvijek bio spreman "način soluciju, a ne ostaviti probleme".

Za glasnogovornicu Glavak rekao je da je prvenstveno profesionalno obavljala svoj posao te da je riječ o vrlo sposobnoj ženi koja je pokazala "da dobro razumije ne samo svoj kraj (Međimurje) nego i Hrvatsku".

Lokalne izbore pratite u specijalu na OVOJ poveznici.

lokalni izbori 2017

MOST

Vlada RH

Most nezavisnih lista

TIhomir Orešković

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter