Premijer Vs. Predsjednica

On na sastancima, ona u Hobbitovoj kućici. Što na društvenim mrežama objavljuju sa službenih putovanja?


Valerija Bebek
03.11.2018.18:00
On na sastancima, ona u Hobbitovoj kućici. Što na društvenim mrežama objavljuju sa službenih putovanja?
Ured predsjednice RH / Facebook

sažeto

Hrvatski politički vrh na službenim profilima, bilo da je to Twitter, Facebook, službene stranice, uredno izvještava gdje su i što rade


Valerija Bebek
03.11.2018.18:00

Društvene mreže moćan je i potpuno besplatan alat u rukama onih koji ga znaju koristiti. Mnoge javne ličnosti ne shvatile su kako im je to direktan put i do kraqjnjiho korisnika i do novinara. Svatko je u mogućnosti kreirati vlastiti imidž, a kome to bolje sjeda nego političarima? Hrvatski politički vrh na službenim profilima, bilo da je to Twitter, Facebook, službene stranice, uredno izvještava gdje su i što rade. Tako je Andrej Plenković sa službenog puta u Kini objavio fotografije u nekoliko navrata, svaki put opisavši gdje je i s kime se našao.

"Susreli smo se s čelnicima pokrajine Zhejiang s kojom Hrvatska ima pola ukupne trgovinske razmjene s Kinom. Hangzhou je jedan od kineskih gradova koje je opisao Marko Polo", napisao je premijer i dodao emotikone hrvatske i kineske zastavice uz dosta suhoparne i suzdržane fotografije.

Kada se govori o hrvatskom državnom vrhu odmah na pamet pada naša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, na svom Twitteru jako aktivna. Voli objavljivati i ozbiljne postove, uglavnom su to srdačni i susreti puni osmjeha, rijetko stavlja fotografije sjedenja za stolom, ukipljenog gledanja u neki spomenik.

Predsjednica jako pazi na odabir garderobe, zahvaljujući kojoj često bude primjećena. A kako i ne bi ako je jedna žena u jarko crvenoj haljini, među 30 muškaraca u tamnim odijelima. Svoju vještinu je toliko dovela do savršenstva da je uspjela zasjeniti i Melaniu Trump. 

Osim toga, predsjednica ne propušta priliku da objavi i neki neformalniji trenutak s putovanja i političkih razgovoa bilo u Bruxellesu, UN-u ili u NATO-u, često to nazivaq 'razgovorima s hodnika'. Ako postoji prilika da  sjećamo se svi puta u Novi Zeland i slikanja kraj kućica Hobbita. Malo smo usporedili vanjska, službena putovanja premijera i predsjednice pa zaključak donesite sami.

O nogometnom ludilu ovog ljeta, ne treba previše pričati.

Premijer ozbiljan i kada otvara izložbu u Parizu. Predsjednica i posjet laboratoriju pretvori u zanimljiv događaj.

I dalje u revijalnom tonu.

Ured predsjednice RH

Andrej Plenković

Kolinda Grabar Kitarović

vanjska politika

službena putovanja

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter