tko je stjuardesa koja je preživjela pad s kruzera

Okorjela je partijanerica koja se bori s anksioznosti i depresijom. Radila je za luksuznu tvrku i bila na usluzi vozačima Formule 1 i Tamari Ecclestone


Daniel Radman
21.08.2018.17:00
Okorjela je partijanerica koja se bori s anksioznosti i depresijom. Radila je za luksuznu tvrku i bila na usluzi vozačima Formule 1 i Tamari Ecclestone
Reuters

sažeto

Još dok je bila tinejdžerica umrla joj je majka, a s tim gubitkom teško se nosila. Utjehu je tražila u zabavama i alkoholu


Daniel Radman
21.08.2018.17:00

Kay Longstaff, 46-godišnja britanska stjuardesa koja je u noći sa subote na nedjelju pala s kruzera i deset sati provela u moru usred Jadrana, ovih je dana vjerojatno najsretnija osoba na svijetu. Šanse da nakon pada – ili skoka, svejedno je – s kruzera toliko dugo preživi u moru su minimalne i, kako je rekao stručnjak za spašavanje u moru, "da je bilo drugo doba godine, ili neko drugo more, cijela priča završila bi posve drukčije". Naravno, i da je obalna straža napokon nije pronašla, što je također bila treća i presudna sretna okolnost.

Prema pisanju britanskih tabloida, koji su rekonstruirali život stjuardese, sama Kay se, barem do ovog događaja, nije osjećala kao sretna žena. Još dok je bila tinejdžerica umrla joj je majka, a s tim gubitkom teško se nosila. Prema riječima njezinih poznanika, navodno boluje i i od anksioznosti i depresije. Sreću nije našla ni u ljubavi, pa je utjehu uglavnom tražila u zabavama i alkoholu, što ju je umalo stajalo života. No, sada je dobila drugu priliku...

"Kćerka mi je i prije odlaska na krstarenje prolazila kroz teško razdoblje", izjavio je njezin otac Ron, 76-godišnji umirovljeni policijski časnik koji je tek u vijestima saznao za dramu oko svoje kćerke.

"Nije me htjela uznemiravati s time, no naravno da sam sada zabrinut", rekao je britanskim medijima, ali ipak nije otkrio detalje zbog čega je prolazila 'teško razdoblje'.

Sve ovo potvrđuje verziju da je Kay sama skočila s kruzera "Norveška zvijezda", na kojemu se provodila sa svojim tri godine mlađim partnerom, Craigom Raymentom, koji je u cijeloj priči ostao zakopčan do grla. To i ne čudi, jer prema pričama svjedoka, putnika s kruzera, par je pio i svađao se tijekom većine krstarenja, kao i uoči umalo tragičnog događaja. Ipak, nije sve bilo tako napeto, barem sudeći prema slikama koje je Kay objavljivala na društvenim mrežama, prije nego ih je obrisala. Uživanje na Santoriniju, poziranje s dečkom ispred rođendanske torte, samo su neki od detalja.

S obzirom da je ravnateljica pulske bolnice izjavila da je Kay, nakon što je otpuštena iz bolnice, "s uzbuđenjem čekala da joj njezin dečko dođe i odvede je kući", čini se da su nesuglasice, barem privremeno, ostavili po strani.

Par je, navodno, skupa još od 2016. godine. Upoznali su se u Španjolskoj, gdje su oboje živjeli, no Craig je nedavno prodao svoju kuću u turističkom resortu Benalmadena. Ipak, pomalo je iznenađujuće da njegovi bivši susjedi kaže kako Kay nisu nikad prije vidjeli.

"Craig je otišao odavdje prije šest mjeseci, ne znam kamo je odselio. Znam da Key nije živjela s njime, prvi put sam je vidio u vijestima", rekao je. "Znao sam da je u dugoj vezi, no nikad ga nismo vidjeli s tom djevojkom", dodao je bivši susjed.

Ono što se zna o njemu jest da je radio na pomorskim naftinim platformama, gdje je vjerojatno i zaradio novac za kuću na skupoj lokaciji. Kay se, s druge stane, u Španjolsku odselila s bivšim dečkom, Lukeom Hopkinsom, inače voditeljem prodaje u lancu dućana.

Njezini prijatelji kažu da joj je bilo dosta britanske klime, no čini se da joj se, kao partijanerici, nije svidio život u britanskoj provinciji. S Hopkinskom je živjela u pokrajini Worcestershire, koja baš i nije poznata po noćnom životu, a kako se Key voljela družiti teško se mirila s životom na selu.

"Svaku priliku je koristila da izađe van", izjavila je njezina poznanica. 

Tada je još radila za milijardera Richarda Bransona i njegovu kompaniju Virgin. No, kad joj se ukazala prilika da promjeni radno mjesto i dobije posao za luksuznog privatnog avioprijevoznika NetJets, objeručke ju je iskoristila. Iako je imala ugovor o tajnosti, mediji su doznali da se kao stjuardesa brinula za vozače formule 1, nogometaša Bastiana Schweinsteigera, ali i Tamaru Ecclestone.

Iako je, navodno, odbila Hopkinsovu prosidbu, ipak ga je uspjela nagovoriti da proda svoj stan i kuću te da zajedno odsele u Španjolsku. Nakon sedam godina veze ostavila je Hopkinsa, kako kaže njezina nesuđena svekrva, slomljena srca.

Sam Hopkins isprva nije htio govoriti za medije, a potom je ipak procijenio kako njegova bivša "ima problematičnu prošlost".

"Rekla mu je da ga voli, ali da više nije zaljubljena u njega. No, voljela sam je. I meni je slomila srce kad su prekinuli. Kad sam čula njezino ime na vijestima, isprva nisam sve to povezala s njom, no sad sam sretna što je dobro."

Sretna svakako može biti i Key. Nakon spašavanja proslavila je "drugi rođendan", i nadajmo se da će, kako bi rekao Gibboni, "ovaj put pametnije".

spašavanje

stjuardesa

životna priča

kruzer

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter