VIDEO: TRENUTAK SMRTI U CIRKUSU

Odmetnute zvijeri, pad akrobata i motorističke nesreće, ove tragedije iz cirkusa izazvat će vam jezu


Daniel Radman
19.03.2018.18:20
Odmetnute zvijeri, pad akrobata i motorističke nesreće, ove tragedije iz cirkusa izazvat će vam jezu
Reuters

sažeto

Nesreće u cirkusima nisu česte, ali kad se dogode najčešće su fatalne


Daniel Radman
19.03.2018.18:20

Cirkus je uvijek ledio krv u žilama gledatelja, ponajviše zbog toga je i stekao popularnost diljem svijeta.

No, kako su sigurnosni protokoli podignuti na daleko veću razinu nego što su bili u prošlosti (a dugo ih uopće i nije bilo), tragedije se događaju daleko rjeđe. Ipak, pogibija akrobata Yanna Arnauda, člana slavnog Cirque du Soleila, podsjetila nas je na neke najjezivije trenutke... 


1. Ugasio se 'Ljudski luster'

Cirkus se zove "Ringling Brothers”, a točka "Medeiros Hair-Hang Act”. U njoj osam akrobatkinja izvodi točku u kojoj na vlastitoj kosi vise s platforme, svojevrsnog "lustera”. Njihova sigurnost je zajamčena samo ako se slučajno otkvače... Ali, ako padne cijeli "luster", nastaje lom. Srećom, ljudskih žrtava nije bilo. Jedna osoba bila je u kritičnom stanju, ostale su prošle s lomovima.

2. Ples s lavovima

Krotitelju Olekseju Pinku stvarili su krenule po zlu u areni Lavov u Ukrajini. U točki s lavovima sve je izgledalo kao rutina, tako je i krenulo, no onda se jedan lav odmetnuo... Zatim i drugi. Pinko je jako dobro prošao.

3. Mađioničar ili tigar: tko je jači?

Siegfried & Roy su bili proslavljeni mađioničarsko-zabavljački duo poznat po točkama s bijelim lavovima i tigrovima. Suradnje u Hollywoodu, redoviti nastupi u Las Vegasu... karijera kakvu samo mogu poželjeti. Barem dok Roy nije naletio na jednog neposlušnijeg macana. Kako ne postoji originalna snimka napada, Discovery Chanell je napravio rekonstrukciju. A ona ne izgleda ni malo dobro po Roya.

4. Motorist zapinje na kablu

Snimke na kojima motoristima stvari odu po zlu nisu rijetke. Ipak, profesionalcima u cirkusu takve stvari se doista rijetko događaju. No, Joshu Headfordu se dogodilo, i to krivnjom organizatora koji su (p)ostavili kabl tamo gdje nije trebao biti – baš u headfordovoj putanji...

5. Cirque du Soleil – tragedija prva

Na žalost, tragedija Yanna Arnauda nje jedina koja je zadesila slavni kanadski "Cirkus sunca”. Zamračilo im se i i prije četiri godine kada je u Las Vegasu poginula akrobatkinja Sarah Guyard-Guillot, nakon pada s visine od 27 metara.

nesreća

cirkus

tragedije

smrtni slučaj

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter