sve s ciljem formiranja ljudskih naselja

Odlazak na more uskoro će biti 'out'. Od početka sljedeće godine možete planirati putovanje u svemir. Zvuči savršeno, ali kao i u svemu tako i u ovome postoji jedna 'caka'


100posto
10.06.2019.08:25
Odlazak na more uskoro će biti 'out'. Od početka sljedeće godine možete planirati putovanje u svemir. Zvuči savršeno, ali kao i u svemu tako i u ovome postoji jedna 'caka'
Screenshot YouTube

sažeto

Za cijelu ovu priču važno je uključivanje privatnih kompanija u čitav program.


100posto
10.06.2019.08:25

Od sljedeće godine NASA je najavila da će početi organizirati turističke letove u svemir. Kako je NASA najavila planirana su dva leta godišnje do Međunarodne svemirske stanice, a turisti će u svemiru moći provesti maksimalno 30 dana. 

Cijena ovog putovanja je za dubokog džepa te će koštati 35.000 dolara, a kako su poručili iz NASA-e najveći dio troškova otpada na sisteme za održavanje života i namirnice koje treba dopremiti u svemir. U program slanja turista u svemir bit će uključene privatne kompanije koje stoje iza modula SpaceX's Crew Dragon kapsule Boeing CST-100 Starliner.

Već od početka 2020. godine

NASA je objavila planove za primjenu komercijalnih letova u nižoj Zemljinoj orbiti, ali su u planovi i letovi oko Mjeseca.

"Ovo je vrlo važan dan za nas. Odlučili smo otvoriti Međunarodnu svemirsku stanicu za komercijalne prilike kakve ranije nisu postojale. Tako da će uskoro u svemir osim astronauta putovati i privatne osobe", poručili su iz NASA-e. 

A da od ovog važnog koraka putnike dijeli još malo vremena, govori podatak da prvi komercijalni letovi za Međunarodnu svemirsku stanicu planirani su već za početak 2020. Plan je da se jedan od dokova na stanici preuredi kako bi mogao primati komercijalne module i kapsule. A za cijelu ovu priču važno je uključivanje privatnih kompanija u čitav program.

"NASA i privatne kompanije moraju surađivati u zajedničkom cilju da svemir bude svima dostupniji. Također, je važan rad na novim tehnologijama, njihovo testiranje i razvijanje kako bi se jednog dana u svemiru formirala stalna ljudska naselja", poručili iz NASA-e. 

putovanje

NASA

svemir

turisti

newsletter

Prijavite se na Newsletter