Video: plimni val zarobio Lošinjane

'Odjednom se spustio mrak, kao apokalipsa, more se izlilo, napravilo je veliku štetu'


Valerija Bebek
12.07.2017.10:25
'Odjednom se spustio mrak, kao apokalipsa, more se izlilo, napravilo je veliku štetu'
Facebook

sažeto

U utorak oko 20 sati nevera je pogodila otok Lošinj, iako nije palo mnogo kiše, plimni val podigao je razinu mora koje je učinilo veliku štetu stanovništvu


Valerija Bebek
12.07.2017.10:25

U utorak navečer nad Lošinjom je protutnjala nevera. Iako nije palo puno kiše, kažu lokalci, plimni val je potopio dio grada oko rive. More se oko 20 sati diglo i napravilo veliku štetu. Voda je nosila je motore u more, poplavila automobile, ušla u kafiće, restorane, vitrine su prestale raditi, more je potopilo i ljekarnu i novi Muzej Apoksiomena. Šteta se zbraja i pretpostavlja se da će biti velika.

"Nevrijeme je dugo dolazilo, vidjelo se da dolazi još od Suska. Mi smo pobjegli s plaže. Nebo je cijelo vrijeme bilo čudno, s razdvojenim oblacima i crvenim suncem koje je još od zalaska osvjetljavalo par kuća. Vlaga je bila velika, a odjednom je došao mrak, kao apokalipsa", opisuje nam čitateljica iz Malog Lošinja.

Snimke na društvenim mrežama pokazuju da se more izlilo preko ruba rive, razina vode na nekim dijelovima dosezala je do gležnjeva prolaznika, a na nekim dijelovima bila je i viša. Svi ljudi koji su se zatekli u centru grada nakon plimnog vala počeli su loviti stvari koje su plutale.

U utorak popodne nevrijeme je pogodilo i sjeverni dio Hrvatske, u Varaždinskoj županiji borili su se s tučom koja je uništila vinograde, voćnjake i zasade na njivama.

Državni hidrometeorološki zavod upozorava kako je i danas na području Sjevernog Jadrana moguć neverin sredinom dana i poslijepodne. Zapadni vjetar i četvrtak će okretati na buru, koja u četvrtak i subotu može imati olujne udare.

Facebook

Facebook

Facebook

more

Jadran

Mali Lošinj

Lošinj

plimni val

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter