URNEBESNA ODLUKA SUDA

Odbili ga ranije pustiti iz zatvora jer se jednom u 11 godina nije obrijao


Tomislav Kukec
24.10.2017.08:50
Odbili ga ranije pustiti iz zatvora jer se jednom u 11 godina nije obrijao
Reuters

sažeto

Mirsad je na robiji od 2006., zbog ubojstva Marka Šoškića u Baru, a osuđen je na 14 godina te je stekao uvjete za skraćivanje kazne


Tomislav Kukec
24.10.2017.08:50

Da je znao da će ga to koštati dodatnih deset mjeseci iza rešetaka, osuđenik Mirsad Škrijelj sigurno se ne bi jednog jutra odbio - obrijati. 

Naime, to je jedini razlog zbog kojeg je muškarcu sud odbio skratiti zatvorsku kaznu za deset mjeseci. Mirsad je na robiji od 2006., zbog ubojstva Marka Šoškića u Baru, a osuđen je na 14 godina te je stekao uvjete za skraćivanje kazne. Kako navode podgoričke Vijesti, osuđenik se tijekom robije dobro vladao, pa je čak i Zavod za izvršenje kaznenih sankcija predložio sudu njegov otpust. Pojasnili su da Škrijelj nije ranije osuđivan, da se protiv njega ne vodi krivični postupak, radno je aktivan u zatvorskoj kuhinji... No, u izvještaju stoji i da se jednom, u veljači 2014., nije obrijao iako je opomenut da to učini.

'Nije pokazao primjereno vladanje'

Sudska odluka kojom se Škrijelju odbija raniji otpust zbog tog prekršaja urnebesno je obrazložena. 

“Iz navedenog se zaključuje da osuđeni tijekom boravka u zatvoru nije u potpunosti prilagodio ponašanje pravilima te ustanove, odnosno da nije pokazao primjereno vladanje, što upućuje na zaključak da sprovedeni preodgojni tretman nije u dovoljnoj mjeri utjecao na njega i da je sa istim potrebno nastaviti u cilju potpune resocijalizacije osuđenog”, piše u rješenju, a donose Vijesti

Sud tako smatra da se od muškarca koji se jednom u 11 godina nije obrijao ne može očekivati da će se na slobodi dobro vladati.

zatvor

Crna Gora

higijena

vijesti

brijanje

robija

Mirsad Škrijelj

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter