KONAČNO ĆEMO PRODISATI

Preživjeli smo, nema više paklenih vrućina, dolaze snažna nevremena, pljuskovi i grmljavine


Tomislav Kukec
05.08.2017.20:55
Preživjeli smo, nema više paklenih vrućina, dolaze snažna nevremena, pljuskovi i grmljavine
Reuters

sažeto

U Zagrebu se tijekom dana očekuju najviše 32 stupnja Celzijeva, a ni u ostatku Hrvatske temperature ne bi trebale biti znatno više


Tomislav Kukec
05.08.2017.20:55

Preživjeli smo!

Nakon višednevnih paklenih vrućina, toplinski udar kojeg su diljem Europe prozvali "Lucifer" od nedjelje će početi gubiti na snazi. 

Kako javlja Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ), očekuju nas nešto niže temperature od onih današnjih. Tako se u Zagrebu tijekom dana očekuju najviše 32 stupnja Celzijeva, a ni u ostatku Hrvatske temperature ne bi trebale biti znatno više. Iznimka je krajnji jug Hrvatske. Tako bi se u južnim dijelovima temperatura mogla popeti i do 36 stupnjeva, a Knin će se još jedan dan kuhati na plus 39. 

U najvećem dijelu zemlje, javlja DHMZ, očekuju se obilni pljuskovi, nevrijeme i grmljavina. Bit će to dobrodošlo osvježenje nakon tjedna iz pakla, samo da i ovog puta uslijed nevremena ne dođe do materijalnih šteta. 

 Na kopnu vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na sjevernom Jadranu puhat će umjerena, prema večeri mjestimice i jaka bura. U Dalmaciji vjetar većinom slab.

nevrijeme

vremenska prognoza

vrućina

DHMZ

toplinski udar

meteorologija

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter