Foto: Jedinica 'Šapa i red'

Od sada su mace službeno na policijskoj dužnosti, svaka postaja u zemlji mora zaposliti jednu


Valerija Bebek
02.04.2019.20:00
Od sada su mace službeno na policijskoj dužnosti, svaka postaja u zemlji mora zaposliti jednu
Facebook NSW Police Force

sažeto

Mačke će se pridružiti kao ravnopravni kolege policijskim psima i ljudima u postajama diljem Australije


Valerija Bebek
02.04.2019.20:00

Mace su prave inspektorice, ništa njima ne može promaknuti, znaju to svi vlasnici ovih krznenih ljepotica. Sjećate li se vijesti da je mačka svom vlasniku na povratku iz šetnje donijela vrećicu punu droge, e pa možda je upravo to bila inspiracija australskoj policiji u zapošljavanju upravo ove životinjske vrste? Policija New South Walesa uzbuđeno je objavila da će od sada svaka policijska stanica u državi imati svoje Policijske mačke (Police Cats -PCs).

Ovo proširenje zapošljavanja policijskih maca dolazi nakon uspješnih rezultata tih krznenih službenika u određenim postajama i stanicama. Pioniri mačjeg policijskog djelovanja su Splashe u policijskoj stanici Bourke, Lenny kao pripadnik Pseće jedinice i Troop Cat Ed u jedinici Mounted, objavili su na svojim službenim Facebook stranicama ovi policajci iz Australije.

Facebook

"Ljudi su mogli vidjeti ove mačke na našim društvenim mrežama proteklih mjeseci, dok su sudjelovale u probnom periodu programa Policijske mačke u stanicama", objasnili su službenici.

I dok psi u službi policije nisu nikakva novost, nego naprotiv, očekivani kolege, sada se i mačke uključuju u tu javnu djelatnost.

"Osim što će praviti društvo i tješiti naše osoblje u NSW policijskim snagama, mačke u stanicama će pružati korisne usluge poput kontrole nametnika i službe za korisnike", objasnili su.

Za početak 12 mačaka bit će raspoređeno diljem zemlje. Novi policijski zaposlenici dobili su i imena Peralta, Sherlock i Wiggum su među krznenim novacima.

"Ovo je ogroman korak za nas, ali smo jako uzbuđeni da vidimo kako će se novajlije prilagoditi svojim novim životima kao Policijske mačke. Ove su životinje dokazale da slijede upute. PC će sve vrijeme živjeti u stanicama koje su im dodijeljene, a budući da su policajci raspoređeni u svakoj smjeni, uvijek će se netko brinuti za njih", kazao je časnik Benson iz jedinice 'Šapa i red' (Paw and Order Unit), jedinice koja je zadužena za ove mačke.

Prema dosadašnjem iskustvu s policijskim mačkama sigurni su da će novi regruti pružiti pozitivno šapo-iskustvo njihovom osoblju i zajednici.

policija

mačke

mace policajke

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter