video: kakve veze ovaj američki Srbin ima s trumpom?

Obožava Elvisa, završio u zatvoru jer je pokušao prodati mjestu u Senatu, a sada će ga Trump pomilovati. Zanimljivo njih dvojica upoznali su se godinama ranije


100posto
09.08.2019.18:00
Obožava Elvisa, završio u zatvoru jer je pokušao prodati mjestu u Senatu, a sada će ga Trump pomilovati. Zanimljivo njih dvojica upoznali su se godinama ranije
Reuters

100posto
09.08.2019.18:00

Rod R. Bla­go­je­vich, Ame­ri­ka­nac sr­pskih ko­ri­je­na, postao je poznat prije deset godina, nakon što je uhićen pod optužbom da je pokušao prodati mjesto u Senatu koje je ostalo upražnjeno dok se Barrack Obama spremao postati predsjednik.kako us njegovi telefoni bili prisluškivani pojavila se snimka na kojoj vrlo jasno i nevjerojatno prostačkim rječnikom nudi mjesto u Senatu. 

"Imam nešto i to vrijedi zlata ", rekao u telefonskom razgovoru puno psujući te dodajući svom sugovorniku da to neće ispustiti ni pod koju cijenu. "Uvijek to mogu iskoristiti i mogu te tamo (pritom misleći na Senat) ubaciti", rekao je tada.

Obožavatelj Elvisa

Nekadašnji guverner  Illinoisa i kongresmen uistinu je osebujna ličnost. Veliki je obožavatelj Elvisa, obožavao je pričati o liderima kojima se divio poput Regana i Lincolna. Nakon što je Obama izabran za predsjednika 2008 godine mjesec dana kasnije,  Blagojevich je uhićen u svom domu u Chicagu.

Optužen je ne samo jer je pokušao izvući debelu korist od toga što će nekoga smjestiti na upražnjeno mjesto u Senatu, već i da je u nizu različitih scenarija tražio milijune dolara od ljudi koji su imali neriješene probleme s državom.

Pojavio se u realityju

Nakon optužbi izglasano mu je nepovjerenje u parlamentu i smijenjen je. Osuđen je po 18 točaka optužnice na 14 godina zatvora te završio iza rešetaka u Coloradu 2012. godine.

Dok je čekao suđenje taj osebujni bivši političar izašao je u javnost i stalno govorio o svojoj nevinosti. Čak se pojavio u parodiji na njegovu karijeru "Rod Blagojević superstar", a na jednoj zabavi u Chicagu pjevao je Elvisovu pjesmu "Treat Me Nice". Nakon toga pojavio se u reality showu "The Apprentice" koji je u to vrijeme vodio Donald Trump.

"Baš imate petlje i ne odustajete", rekao je u jednoj epizodi budući predsjednik tada bivšem guverneru. A čini se da ih je taj reality i povezao jer prema mišljenju američkog predsjednika Trumpa Blagojevichu treba preinačiti kaznu i uskoro bi mogao izaći iz zatvora.

zatvor

Trump

Senat

Rod R. Bla­go­je­vich

newsletter

Prijavite se na Newsletter