foto: klupko se odmotava

Objavljene su i fotografije koje pokazuju što je Izrael zapravo radio u Siriji


100posto
20.09.2018.20:00
Objavljene su i fotografije koje pokazuju što je Izrael zapravo radio u Siriji
Profimedia

sažeto

Objavljene su satelitske snimke mjesta koje se našlo na udaru izraelskih vojnih zrakoplova


100posto
20.09.2018.20:00

Danima nakon nesreće u kojoj je nad Sirijom oboren ruski avion i dalje se govori o krivcu. Ruski je predsjednik Vladimir Putin inicijalno bio strašno bijesan na Izrael zbog tvrdnji da su izraelski piloti koristili ruski avion kao štit i time ga označili metom za snage sirijske protuzračne obrane, čiji je sustav PVO S-200 oborio ruski avion, a pri čemu je poginulo 15 članova posade.

Russia Today objavila je satelitske snimke mjesta u Siriji koja su se našla na udaru izraelskih vojnih zrakoplova. Navode da je fotografije prvo objavila tvrtka ImageSat, koja kaže kako se radilo o skladištu oružja u sirijskom lučkom gradu Latakija. 

Na fotografijama se vidi da je objekt potpuno uništen, a sve polako izlazi na vidjelo baš u trenu kada šef izraelskih zračnih snaga odlazi u Moskvu dati dodatna pojašnjenja.

“Izrael uglavnom ne priznaje svoje vojne aktivnosti u Siriji, bar ne odmah. Ipak, izraelska vojska je preuzela odgovornost ranije od očekivanog, pošto je rusko Ministarstvo obrane identificiralo izraelske avione tipa F-16 kao sudionike akcije, tijekom koje je s radara nestao ruski avion tipa Il-20“, piše RT.

Moskva je kritizirala Izrael jer nije izdao upozorenje za napad, uz optužbe da je ruski avion korišten kao “maska“ za izraelske letjelice. 

Izraelci pak navode da je meta njihova napada bilo skladište oružja sirijske vojske, koje dolazi iz Irana i Hezbolaha, a do sada su za sve krivili isključivo Assadov režim.

Rusija

nesreća

avion

Sirija

Izrael

newsletter

Prijavite se na Newsletter