a taman je odahnuo

Novi problemi za Zuckerberga: Studenti elitnih sveučilišta više ne žele posao u Facebooku!


Daniel Radman
22.06.2018.09:00
Novi problemi za Zuckerberga: Studenti elitnih sveučilišta više ne žele posao u Facebooku!
REUTERS

sažeto

U konkurenciji društvenih mreža Facebook je i dalje najatraktivniji poslodavac, Snapchat je zauzeo 11., dok je Twitter na 20. mjestu


Daniel Radman
22.06.2018.09:00

Nakon što se slegla afera Cambrige Analytica, za Marka Zuckerberga slijedilo je ugodnije razdoblje bez loših vijesti, a kako su i dionice tvrtke bile u porastu mogao je sasvim mirno spavati.

No, tradicionalna anketa među najuglednijim američkim sveučilištima, poput Stanforda, MIT-a, Harvarda i Yalea, pokazuje je kako je najboljim studentima računarstva Facebook sve manje privlačan kao željeno radno mjesto. U odnosu na 2016. pao je s četvrtog na sedmo mjesto, a problem ne leži samo u tome što rivalne kompanije postaju sve atraktivnije, već i što opada postotak onih koji bi jednog dana uopće željeli raditi  za Zuckerberga.

Reuters

Ipak, u konkurenciji društvenih mreža Facebook je i dalje najatraktivniji poslodavac, Snapchat je zauzeo 11., dok je Twitter na 20. mjestu.

Elitnim studentima najatraktivniji poslodavac je Google, zatim slijede Microsoft, Apple i Amazon, a među pet se ugurao i Tesla Elona Muska. Zanimljivo, njegova druga kompanija, Space X, tek je na 24. mjestu te se na ljestvici nalazi iza državne agencije NASA koja je zauzela 16. mjesto.

Atraktivniji od Facebooka postao je i Netflix, tvrtka koja je izvorno nastala kao streaming servis, a danas se i kao produkcijska kuća smatra glavnim "krivcem" za preporod televizije.

Facebook

studenti

poslovi

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter