PREDSTAVNIK NAJVEĆE SILE

Novi američki veleposlanik predstavio se predsjedniku Hrvatskog sabora


HINA
24.01.2018.19:40
Novi američki veleposlanik predstavio se predsjedniku Hrvatskog sabora
Tomislav Kristo / CROPIX

sažeto

Dvoje dužnosnika je potvrdilo visoku razinu bilateralnih odnosa i suradnje dviju država


HINA
24.01.2018.19:40

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković primio je u nastupni posjet novog veleposlanika Sjedinjenih Država u Hrvatskoj Williama Roberta Kohorsta, a u razgovoru su potvrdili visoku razinu međusobnih odnosa dviju zemalja, priopćeno je u srijedu iz Sabora.

Dvoje dužnosnika je potvrdilo visoku razinu bilateralnih odnosa i suradnje dviju država, te je iskazana obostrana želja da se odnosi između zemalja unaprijede u svim područjima od zajedničkog interesa.

U razgovoru je istaknuta važnost jačanja sigurnosti i stabilnosti na području jugoistočne Europe, a predsjednik Sabora je u tok kontekstu naglasio hrvatsku potporu europskoj budućnosti Bosne i Hercegovine te pružanje podrške hrvatskom narodu u toj zemlji čiji položaj mora ostati konstitutivan i ravnopravan s ostala dva naroda u svim daljnjim promišljanjima o državnom uređenju.

Razgovarali su i o jačanju gospodarskih odnosa, diversifikaciji energetske opskrbe te istaknuli važnost budućeg LNG terminala.

Jandroković je izrazio nadu da će uskoro biti riješeno i pitanje viznog režima, a na kraju razgovoru istaknuta je i želja za jačanjem parlamentarnih odnosa, stoji u priopćenj

Gordan Jandroković

vanjska politika

diplomacija

William Robert Kohorst

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter