ovo nitko nije očekivao

Nova šokantna teorija u slučaju nestale djevojčice Maddie McCann za kojom već 12 godina traga cijeli svijet


100posto
29.04.2019.14:05
Nova šokantna teorija u slučaju nestale djevojčice Maddie McCann za kojom već 12 godina traga cijeli svijet
Reuters

sažeto

Maddie je nestala 2007. godine dok je bila na odmoru sa svojom obitelji u Portugalu. Iako potraga za njom i dalje traje, nažalost, nema nikakvog napretka


100posto
29.04.2019.14:05

I 12 godina nakon nestanka djevojčice Maddie McCann, slučaj i dalje nije riješen i svako malo pojave se nove teorije ili tvrdnje što se moglo dogoditi s malenom. Maddie je nestala 2007. godine dok je bila na odmoru sa svojom obitelji u Portugalu. Iako potraga za njom i dalje traje, nažalost, nema nikakvog napretka. 

Djeca bila sama u apartmanu

REUTERS

Madeleine je na dan nestanka bila je s roditeljima Gerryjem i Kate McCann na odmoru u resortu u portugalskoj regiji Algarve. S njima su bili i njihovi blizanci te obiteljski prijatelji s djecom. Roditelji su otišli na večeru u restoran koji je bio udaljen 55 metara od apartmana. Roditelji su svako malo išli provjeravati je li sve u redu s djecom, a onda oko 22 sata navečer majka je primijetila da Maddie nema. Odmah je aktivirana policija, koja je posumnjala da je dijete oteto iz apartmana.

Kasnija istraga dovela je do sumnje da je djevojčica umrla u apartmanu te je portugalska policija osumnjičila roditelje. No, već sljedeće godine te su optužbe odbačene, a portugalska policija je neriješeni slučaj zatvorila. No, istragu je otvorio Scotland Yard, a roditelji su unajmili privatne istražitelje. Slučaj je izazvao veliku medijsku pažnju diljem svijeta no djevojčici i dalje nema ni traga.

Je li majka bila špijunka

No, ovih se dana pojavila nova teorija što se dogodilo s Maddie. Tako portugalski novinar Jose Antonio Saraiva nakon mnogobrojnih istraživanja smatra da nestanak djevojčice ima veze s njezinom majkom. Naime, taj novinar tvrdi da je Maddieina majka radila za MI6, odnosno da je bila špijunka. A kao jedan od glavnih razloga te teorije on vidi u činjenici da je tadašnji britanski premijer Gordon Brown poslao službenog predstavnika u Portugal kako bi ga informirao o slučaju, a to uistinu nije uobičajeno. 

A sličnog je razmišljanja i portugalski istražitelj Goncalo Amaral.

otmica

Djevojčica

nestanak

Maddie McCann

newsletter

Prijavite se na Newsletter