e, sad bi svi

Nova moda u Austriji: I austrijski vicekancelar želi dovesti strane političare na svoje vjenčanje


100posto
16.09.2018.11:00
Nova moda u Austriji: I austrijski vicekancelar želi dovesti strane političare na svoje vjenčanje
Facebook

sažeto

Supruga lidera Slobodarske partije izjavila je da se nada da će sljedeće godine uspjeti isplanirati svoje crkveno vjenčanje te najavila da će na svadbu doći i osobe iz stranog političkog života


100posto
16.09.2018.11:00

Nakon što je ministrica vanjskih poslova Austrije  Karin Kneissl nedavno na svoje vjenčanje pozvala i ugostila predsjednika Rusije Vladimira Putina, i austrijski vicekancelar Heinz-Christian Strache planira također pozvati strane političare na svoju svadbu. 

Naime, Strache je sklopio građanski brak sa suprugom Philippom prije dvije godine, ali nije imao crkveno vjenčanje pa austrijski mediji spekuliraju da bi to mogao iskoristiti za poziv stranih političara.

Supruga lidera Slobodarske partije (FPO) izjavila je da se nada da će sljedeće godine uspjeti isplanirati svoje crkveno vjenčanje te najavila da će na svadbu doći i osobe iz stranog političkog života. 

"Ljubavni zavjet pred Bogom sam sačuvao za kasnije", izjavio je Strache te rekao da planira pozvati strane goste a između ostalih i Mattea Salvinija, čelnika talijanske desnice i potpredsjednika vlade.  

Međutim, dodao je da zasad nije utvrdio datum za crkveno vjenčanje.

Strache je, inače, branio odluku Kneisslove da pozove Putina na svadbu i na televiziji čak rekao da je za Austriju dobro ako bi na svadbu došli i američki predsjednik i drugi gosti iz inozemstva. 

Osim što austrijski vicepremijer ima dobre odnose sa Salvinijem i mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, tako da ta dvojica političara sigurno će dobiti poziv.

vjenčanje

Austrija

Heinz-Christian Strache

newsletter

Prijavite se na Newsletter