spavaš li mirno, Pernaru Ivane ili si na aparatima?

Nova kraljica C vitamina je u gradu, 'Kristina mandarina' u jedno popodne je podignula kolektivni imunitet Zagrepčana više nego svi Pernarovi internet savjeti


Mia Peretić
03.10.2019.11:10
Nova kraljica C vitamina je u gradu, 'Kristina mandarina' u jedno popodne je podignula kolektivni imunitet Zagrepčana više nego svi Pernarovi internet savjeti
Foto: Srdjan Vrancic /Marko Miscevic / Cropix

sažeto

Stigla nam je jesen, prva zahlađenja i prehlade, a prodavačica mandarina možda nas je poštedjela šmrcanja više nego Pernarov medicinski fake news


Mia Peretić
03.10.2019.11:10

Jučer nam je, osim kandidature Kolinde Grabar - Kitarović, stiglo i prvo snažnije zahlađenje. Građani diljem Hrvatske iz kuće su izašli na temperature i desetak stupnjeva niže od prethodnih dana, a jesen nam osim vlage, oblaka i kiše donosi i prve prehlade. 

Pernar podučavao naciju kako vitamin C liječi i gripu

Svima je dobro poznato koliku ulogu u našem zdravlju ima prevencija bolesti, stoga će liječnici nerijetko upozoriti kako je pametno u organizam unositi hranu bogatu vitaminima. Sreća naša pa je sezona mandarina u punom jeku.

Da je ovo voće odličan izvor vitamina C vrlo dobro zna saborski zastupnik Ivan Pernar, koji je svojevremeno u nizu videa i Facebook objava javnost podučavao o njegovim benefitima, ustvrdivši čak i da je u liječenju respiratornih efekata jednako efikasan kao antibiotik. 

Nova kraljica vitamina C je u gradu

No, spavaš li mirno, Pernaru Ivane jer nova kraljica C vitamina je u gradu. I danas svi bruje o prodavačici mandarina Kristini Penavi, popularno prozvanoj "Kristina mandarina", koja je u jedno popodne izazvala masovnu pomamu za ovim ukusnim i nadasve zdravim voćem. 20-godišnja Rabljanka svaki dan prodaje na štandu s opuzenskim mandarinama uz Staru Samoborsku cestu u Bestovju, a kako kaže za Jutarnji, tijekom jednog dana proda i 300 kilograma ovog voća. 

Marko Miscevic / Cropix

Hoće li Zagrepčani na mandarinama manje na bolovanje?

Mlada je Kristina tako Pernaru pokazala kako se i bez dijeljenja medicinskih savjeta za koje nije kompetentna na jednostavan način podiže kolektivni imunitet stanovnika metropole i okolice, koji će nakon uživanja u prirodnim, neretvanskim mandarinama jesen možda i preživjeti bez slinavog nosa, kašlja i bolova u tijelu, a i poslodavci imaju razloga za sreću jer će im radnici  manje odlaziti bolovanje. 

Ivan Pernar

vitamin C

mandarine

Kristina Penava

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter