Video: nemoj po glavi druže plavi

Nova brutalnost plavaca: Procurila je šokantna snimka. Ničim izazvan, policajac otresao uhićenika glavom o zid i mirno gledao dok ovaj krvari


Daniel Radman
11.08.2019.20:00
Nova brutalnost plavaca: Procurila je šokantna snimka. Ničim izazvan, policajac otresao uhićenika glavom o zid i mirno gledao dok ovaj krvari
Screenshot Youtube

sažeto

Osramoćeni policijajac je tvrdio je da je zatvorenik napao njegove kolege te da je morao odreagirati


Daniel Radman
11.08.2019.20:00

O postupanju američke policije dosta toga je rečeno, a sada je u medije procurio još jedan slučaj koji plavcima ne ide na čast. Pustio ga je ured državnog odvjetnika u Miamiju, a prikazuje policajca koji uhićenog doslovno otresa o zid.

Na snimci se vidi kako je uhićenik miran, ruke su mu vezane, a to nije spriječilo policajca da ga gurne, ničim izazvanog. Nesretnik je glavom udario u zid, pao i jasno se vidi da ga je oblila krv.

Poslije je sproveden u bolnicu gdje mu je zaustavljeno krvarenje i zaliječena ozlijeda.

Nije znao za kamere?

Policajac, imenovali su ga kao Lestera Browna, u izvješću je lagao. Tvrdio je da je zatvorenik napao njegove kolege te da je Brown morao odreagirati. Nije jasno kako dotični nije znao kako postoje nadzorne kamere jer tamo se lijepo vidi što se dogodilo.

Čovjek u lisicama je migrantski radnik kojeg su uhitili u pijanom stanju zbog razbijanja prozora. Inače, ovo nije prvi slučaj u kojem je policajac Brown prekršio svoje ovlasti.

Već mu se znalo 'omaknuti'

Iza sebe je imao suspenziju nakon što je ošamario ženu koja je već bila u lisicama. Bilo je to 2016., tada je dobio osmomjesečnu suspenziju tijekom koje nije primao plaću, a sada je mu je nakon 12 godina razvrgnut ugovor o radu.

Osim otkaza, morat će se pojaviti i na sudu. Branit će se slobode nakon što je uplatio 10.000 dolara jamčevine.

policija

brutalnost

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter