SVE OČI UPRTE U NJU

Njemačka kancelarka zbog svog zdravlja digla je cijeli svijet na noge. Obavještajne službe svim silama pokušavaju saznati što se događa


Matej Devčić
03.07.2019.13:00
Njemačka kancelarka zbog svog zdravlja digla je cijeli svijet na noge. Obavještajne službe svim silama pokušavaju saznati što se događa
Reuters

sažeto

 Svjetske špijunske agencije na sve načine pokušavaju doći do zdravstvenog kartona Angele Merkel kako bi saznali što se događa s kancelarkom


Matej Devčić
03.07.2019.13:00

Prošloga tjedna prilikom susreta s novim ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, njemačka kancelarka Angela Merkel počela se tresti, a tijekom slušanja himne Njemačke i Ukrajine izgledala je kao da jedva stoji na nogama.

Na pitanja što se događalo s kancelarkom Merkel, novinari su dobili odgovor da je dehidrirala te da je u međuvremenu popila tri čaše vode. Merkel se i prije znala tresti u sličnim prilikama, a i tada je rečeno da po vrućem vremenu nije pila dovoljno tekućine.

Špijuni traže informacije koje bi otkrili što se događa s Merkel

Dva dana kasnije nakon tog, mediji su prenosili da se Merkel tresla na susretu s predsjednikom Frankom-Walterom Steinmeierom te da joj je pozlilo. Njen glasnogovornik kazao je da se kancelarka osjeća dobro te da će Merkel sudjelovati u radu predstojećeg summita G20.

Njemački mediji pišu kako opravdanja od kancelarke nisu uvjerljiva te da su strane službe dobile zadatak da dođu do njenog zdravstvenog kartona koji je zaključan u dobro osiguranoj vojnoj ustanovi. Špijuni diljem svijeta sada se utrkuju kako bi došli do informacije je li Merkel zapravo bolesna.

Šefovi država žele procijeniti hoće li Merkel odraditi mandat

"Kako se zdravstveno stanje političara u Njemačkoj smatra privatnim podatkom, ono je dobro čuvana tajna. Baš zbog toga svjetske špijunske agencije na sve načine pokušavaju doći do zdravstvenog kartona Angele Merkel", piše Bild. 

Reuters

Šefovi država i vlada žele procijeniti hoće li Merkel uspjeti odraditi cijeli mandat do 2021. jer žele biti sigurni je li najmoćnija žena u Europi sposobna obavljati svoje dužnosti.

Svi su suglasni da bi zdravstveno stanje njemačke kancelarke trebalo biti njena privatna stvar, no šutnja o tome što se s njom događa mnogi vide kao jasan znak slabosti te se vjeruje da Merkel zapravo nešto skriva.

zdravlje

Angela Merkel

zdravstveni karton

obavještajne agencije

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter