prije godinu dana sahranjen je david

Njegov neutješni otac koji i dalje traži pravdu napisao je dirljivu poruku sinu koja nikoga ne može ostaviti ravnodušnim


Ana Lonjak
07.04.2019.10:35
Njegov neutješni otac koji i dalje traži pravdu napisao je dirljivu poruku sinu koja nikoga ne može ostaviti ravnodušnim
Robert Fajt / CROPIX

sažeto

Ne daju sine moj, ne daju nam pravdu, napisao je otac


Ana Lonjak
07.04.2019.10:35

Danas se puni godinu dana kako je sahranjem David Dragičević. Tom mladiću, čija stravična priča potresla je cijelu regiju, gubi se trag 18. ožujka 2018. da bi bio pronađen, mrtav, 24. ožujka. Do danas vlasti Republike Srpske nemaju krivce, niti točan slijed događaja. Barem ne ono što bi prihvatili Davidov otac Dragan, majka Suzana Radanović i ostatak Banja Luke koja i dalje traži pravdu. Pravdu za Davida.

I dalje bez odgovora

Damir Krajac / CROPIX

Davor Dragičević, otac 21-godišnjeg mladića Davida koji je prije godinu dana pronađen mrtav u Banjoj Luci pod okolnostima koje ni do danas nisu razjašnjene, i dalje čeka odgovor na pitanje tko mu je ubio sina.

Ne daju sine moj, ne daju nam pravdu

21-godišnji David sahranjen je točno prije godinu dana, 7. travnja 2018. godine, na groblju u Banja Luci. Njegov otac prisjetio se ovog bolnog datuma pa je na društvenim mrežama objavio potresan status. 

"7. april sine moj, a ni traga, ni glasa pravdi. Ne daju sine moj, ne daju nam pravdu. Uradiše sve, uhapsiše članove tvoje grupe, otjeraše oca tvog. Ali ne uhapsiše sebe sine, za ubojstvo tvoje. Ali kao što ti je tata obećao bit će pravda za tebe, bit će i za našeg Dženana, bit će za sve nas!",  napisao je očajan otac.

Davida je na vječni počinak ispratio veliki broj građana, a njegov otac je održao potresan govor i obećao sinu da će jednog dana biti opet zajedno.

"Jednog dana trebao sam ja biti dolje, a ti gore, da me čuvaš i griješ. Ti dobro znaš da tvoj tata sve zna. Poljubac zadnji nam je sve rekao. A vi ubojice mog Davida, gledajte me krvavim, neljudskim očima. Samo gledajte. Ja vas znam, ali vi mene ne. Neka ti je laka zemlja sine moj. Jednoga dana bit ćemo opet zajedno. Nikada neću stati",  kazao je Davor Dragičević na sahrani prije godinu dana. 

ubojstvo

pravda za davida

david dragičević

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter