'Sekstremistice' napale ministra

Njegov odgovor ih je zapanjio: 'Kod mene nećete puno postići, oženjen sam za svog partnera'


Daniel Radman
14.04.2019.18:00
Njegov odgovor ih je zapanjio: 'Kod mene nećete puno postići, oženjen sam za svog partnera'
Getty Images / Facebook

sažeto

'Mladić koji je vam skuplja jakne i snima cijelu stvar se trebao skinuti, on bi kod mene imao više uspjeha', dobacio je


Daniel Radman
14.04.2019.18:00

Aktivistice udruge 'Femen' u zadnje su vrijeme prilično aktivne u Njemačkoj. Nedavno su održale performans u hamburškom St.Pauliju, tamošnjoj četvrti crvenih svjetala, a sad su se našle u nešto otmjenijem ambijentu, na simpoziju u gradu Meldorfu jer im je meta bio njemački ministar zdravstva Jens Spahn.

Bačen novac na studiju

Njihova akcija protiv Spahna odraz je najave ministarstva da će platiti čak pet milijuna eura za studiju o emocionalnim posljedicama pobačaja, a prema femenovoj praksi stupile su gole pred ministra i zasule ga papirićima na kojima su, kažu, stajali prijedlozi na što sve bi se kvalitetnije mogao potrošiti novac.

Na tijelima su ispisale slogane kao što su 'Moje tijelo je moj izbor', a za zvučnu kulisu odabrale su stari njemački hit 'Wahnsinn' ('Ludilo') preoblikovan prema ministovom prezimenu u 'Spahnsinn'.

Nećete daleko dogurati

Zaštitari su s lakoćom smirili situaciju, a smiren je bio i sam ministar. Još se uspio našaliti s aktivisticama.

'Skidanjem svoje odjeće kod mene neće daleko dogurati', izjavio je CDU-ov ministar koji je u braku sa svojim izabranikom.

'Mladić koji je vam skuplja jakne i snima cijelu stvar se trebao skinuti, on bi kod mene imao više uspjeha', dobacio je uz pljesak okupljenih, a na užas aktivistica koje su to shvatile kao neprimjerenu seksističku šalu.

Studija je posljedica koalicijskog dogovora između CDU-a i SPD-a oko zakonskih uvjeta za abortus, a člancice Femena smatraju da će konzervativcima poslužiti kao izlika za pooštravanje zakona.

pobačaj

aktivizam

Femen

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter